50 godina Džejmsa Bonda

IZLOŽBA

50 godina Džejmsa Bonda

Piše: Buka/B 92

Smokinzi, bikini i vodka martini su među stotinama stvari predstavljenih u Barbikan centru u Londonu na izložbi koja obilježava 50 godina od prelaska Džejmsa Bonda na veliko platno.

Više od 400 detalja iz Bondovih filmova mogu se vidjeti na izložbi koja slavi evoluciju u stilu najvećeg britanskog špijuna.

Od crnog sakoa koji je nosio Šon Koneri u filmu "Dr. No" do haljine prekrivene kristalima koja će biti prikazani u predstojećem, dvadeset trećem nastavku koji očekujemo na jesen - "Skyfall".

Izložba je putovanje kroz glamurozni svijet Džejmsa Bonda od 1962. godine do danas.

Posjetioce dočekuje model Šona Konerija u prirodnoj velični, kako se odmara na braniku Aston Martina DB5, koji se pojavljuje u filmu iz 1964. "Goldfinger".

 

Pogledajte fotografije:

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.