<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Banjalučki šetači, origami ždralovi i film u parku Mladen Stojanović

Nedjelja 8.7.2012

Brojne aktivnosti u nedjelju u parku Mladen Stojanović

09. juli 2012, 12:00

Sinoć je u sklopu aktivnosti održano spontano šetanje do Parka Mladen Stojanović, gdje je UNSA Geto organizovala druženje za građane.

Kako su šetači pojasnili, cilj je bio da se podrže aktivnosti UNSA Geto, koje je jedno od udruženja koja podržava aktivnosti šetača od samog početka, te da se provede ugodno i edukativno popodne i veče u jedinom parku u našem gradu.

U sklopu akcije svi prisutni su mogli naučiti i praviti origami ždralove.

Japanska legenda kaže da se želja ostvari onome ko napravi 1000 papirnih ždralova.

"Naša je želja je simbolična, da sačuvamo parkove. Jos malo pa smo gotovi sa tim poduhvatom" navodi se u saopštenju "Park je naš"

U parku se takođe organizovalo i predavanje "Uticaj medija na oblikovanje društvene svijesti u 'kriznim' situacijama"

U izlaganju se govorilo o teorijama masovnog komuniciranja, novim medijima, video aktivizmu i otporu hegemonijskim obrascima koristeći se iskustvima i primjerima iz naših šetnji. Ova diskusija je planirano da bude prva u nizu u okviru aktivnosti "Park je naš(a) javna učionica".

Nakon predavanja priređen je muzički program .

Za sami kraj prisutnim je prikazan dokumentarni film "Home".

Film se gotovo u cjelosti sastoji od snimaka raznih mjesta na Zemlji iz vazduha. Film prikazuje raznolikost života na Zemlji i kako čovječanstvo ugrožava ekološku ravnotežu planete Zemlje.