Umro slavni glumac Ernest Borgnine

Objavljeno: 09.07.2012. - 10:47
Američki glumac Ernest Borgnine čiji ga je izgled snagatora širokih ramena i grubog lica učinio prirodnim izborom za uloge grubijana u filmovima poput 'Odavde do vječnosti', ali koji je osvojio Oscara za portret osjećajnog usamljenika u 'Martyju', umro je u nedjelju u 95. godini
Autor: BUKA
Veličina slova: a a a

Borgnine je umro u bolnici u Cedars-Sinai u Los Angelesu nakon kratke bolesti, objavio je njegov portparol Harry Flynn. Iako poznih godina, Borgnine je sve donedavno bio dobra zdravlja i svoju je posljednju ulogu, štićenika staračkog doma u filmu 'The Man Who Shook the Hand of Vicente Fernendez'odigrao ove godine. Za nju je dobio nagradu na filmskom festivalu u Newportu u aprilu.

Komentari (1)
Objavljeno:
Samo je Brus Li slavan glumac i niko više. Svi ostali su isforsirane slave preko mjere.
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.