Umro slavni glumac Ernest Borgnine

Umro slavni glumac Ernest Borgnine

Piše: BUKA

Američki glumac Ernest Borgnine čiji ga je izgled snagatora širokih ramena i grubog lica učinio prirodnim izborom za uloge grubijana u filmovima poput 'Odavde do vječnosti', ali koji je osvojio Oscara za portret osjećajnog usamljenika u 'Martyju', umro je u nedjelju u 95. godini

Borgnine je umro u bolnici u Cedars-Sinai u Los Angelesu nakon kratke bolesti, objavio je njegov portparol Harry Flynn. Iako poznih godina, Borgnine je sve donedavno bio dobra zdravlja i svoju je posljednju ulogu, štićenika staračkog doma u filmu 'The Man Who Shook the Hand of Vicente Fernendez'odigrao ove godine. Za nju je dobio nagradu na filmskom festivalu u Newportu u aprilu.

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Samo je Brus Li slavan glumac i niko više. Svi ostali su isforsirane slave preko mjere.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.