SDA: Najkorektnije je da Bevanda podnese ostavku

SDA: Najkorektnije je da Bevanda podnese ostavku

Piše: Buka

Sulejman Tihić je podsjetio da je SDA podržala imenovanje Vjekoslava Bevande na mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, a da Bevanda sad predlaže smjenu članova SDA u Savjetu ministara

Bez obzira na to da li će Stranka demokratske akcije (SDA) biti pozicija ili opozicija, njena strateška opredjeljenja ostaće ista: nastavljanje borbe za Bosnu i Hercegovinu - državu ravnopravnih naroda i građana, demokratsko i multietničko društvo, vladavinu prava i borbu protiv kriminala, podržavajući evroatlantski put BiH.

Nepromišljeni protivustavni i protivzakoniti potezi predstavnika SDP-a razlog su što se BiH nalazi u dubokoj političkoj krizi zbog čega štetu trpe građani BiH, a oslabljena je i pozicija bošnjačkog naroda. Ovo su neki od stavova jučer iznesenih na 11. redovnoj sjednici GO SDA održanoj u Sarajevu. SDA, prema riječima njenog predsjednika Sulejmana Tihića i predsjednika GO Halida Genjca, rješenje sadašnje krize u BiH vidi u prijevremenim izborima.


 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Smijesno je kako ne mogu dostojanstveno da odu sa vlasti. Krah koalicija se svuda desava. Ne vidim zasto je neustavno SDA smijeniti sa vlasti, ili ako je jaca stranka izgura iz vlasti.
Objavljeno:
Ah, sada predlažu prijevremene izbore, a prije par mjeseci su predlagali odlaganje lokalnih. Koja dosljednost!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.