Tajson i Vladimir Kličko u ringu

Boks

Tajson i Vladimir Kličko u ringu

Piše: Buka/agencije

Valdimir Kličko, svjetski šampion u teškoj kategoiji WBA, IBF, IBO i WBO, ukrstiće rukavice sa Tajsonom Fjurijem u namjeri da zadrži zvanje najboljeg.

Još nije poznato ni vreme ni mesto održavanja tog meča, jedino je poznato da će biti tokom 2013. godine.

Mladi, 206 santimetara visoki, borac ima stopostotan učinak, u 19 profesionalnih borbi ubeležio je isti broj pobeda. Poslednji duel odradio je u subotu, kada je u meču za WBO Interkontinentalnu titulu savladao Vinija Maldonada tehničkim nokautom.

Takođe u subotu, Kličko je u neravnopravnoj borbi savladao 41-jednogodišnjeg Amerikanca Tonija Tompsona.

"Mislim da mogu da dobijem meč. Vladimir se nije borio sa nekim kao što sam ja. Nikada niste videli borca kao što sam ja. Ja sam jedinstven. Imam ambicije, mladost, snagu i odlučnost", izjavio je TAjson Fjuri..

Borba će se održati tokom 2013. godine, a izazivač se oglasio putem britanskih medija.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.