Stokholm: Soba za umetnost

Znimljivosti

Stokholm: Soba za umetnost

Piše: Buka /agencije

Jedan stokholmski hotel nudi besplatan boravak u hotelu, gostima koji im poklone sopstvena umjetnička djela.

Uprava hotela "Klarion" (Clarion) u prestonici Švedske objašnjava da su na ovu ideju došli po uzoru na njujorški hotel "Čelzi" koji je dozvoljavao umetnicima da odsedaju u hotelu u zamenu za jedinstvena dela.

"Sve je počelo zahvaljujući činjenici da je deda našeg glavnog menadžera bio umetnik i da je na ovako originalan način plaćao prenoćište", kaže Tes Matison, PR ovog hotela.

Prema rečima menadžerke, neće biti ograničenja za umetničku formu i ideje.

"Ko smo mi da sudimo o umetnosti? Razumemo se u smeštaj i to je ono što zadovoljno obezbeđujemo svim kreativcima. Ovde su svi dobrodošli, od mladih neafirmisanih umetnika, do poznatih imena", kaže Tes za medije.

Budućim gostima je naznačeno da će umetnicima biti smatrani svi oni koji svoje radove - slike, fotografije, dizajnerska rešenja i poeziju - "presele" na papir.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.