Računari na Windowsu 8 u oktobru

IT

Računari na Windowsu 8 u oktobru

Piše: Buka/agencije

Računari na Windowsu 8 biće u prodaji od oktobra, najavljeno je juče iz Microsofta, a tačan datum početka prodaje nije preciziran.

Jesen 2012. godine je termin u kome se i očekivao novi Microsoftov operativni sistem, ako uzmemo u obzir dosadašnju dinamiku izlaska novog OS-a svake tri godine, a AP piše da je ova verzija najiščekivanija od 1995. godine.

Proizvođačima računara Windows 8 biće dostupan početkom avgusta.

Windows 8 doneće brojne promene, među kojima i Metro korisnički intefejs, a novi OS, odnosno verzija prilagođena tabletima, od jeseni će se naći i na Microsoftovim tabletima Surface, koji su nedavno predstavljeni.

Novi Windows biće dostupan na 231 tržištu i na 109 jezika.

Pored ovoga, Microsoft je objavio i akviziciju kompanije Perceptive Pixel Inc. koja će kompaniji omogućiti pristup tehnologiji koja se koristi u velikim multi-touch panelima. Finansijski detalji akvizicije nisu objavljeni.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.