Dvoje beskućnika vratilo 15 000 maraka policiji!

Samo da ga majka vidi da je ostao pošten

Dvoje beskućnika vratilo 15 000 maraka policiji!

Piše: Index / BUKA

Dvoje beskućnika predalo je policiji vreću s 20.000 reaisa (otprilike 15.000 maraka) koju su pronašli na ulici u Sao Paolu prošle nedjelje.

Par koji zajedno živi ispod mosta na istoku najvećeg brazilskog grada i uzdržava se skupljanjem boca zatražio je od zaštitara kojeg su susreli na ulici da pozove policiju. Spavali su kad su začuli alarm iz obližnjeg dućana te pošli vidjeti što se događa. Na cesti kraj autobusne stanice ugledali su vreću s novcem.

Rejaniel Silva Santos, kojem je 36 godina i koji živi od 10-tak maraka dnevno, izjavio je da mu je, kad je ugledao novac, prvi instinkt bio da zove policiju te da je jedino što želi da ga njegova majka, koja živi na sjeveru države, vidi na televiziji: "Majka me učila da ne smijem krasti i da javim policiji ako vidim da netko vrši ilegalnu radnju. Ako me vidi na televiziji, znaće da je njen sin još uvijek jedan od poštenih ljudi na svijetu".

U vreći su se, osim novca, nalazili i računi koji su policiji omogućili da utvrdi da je u pitanju novac prošle sedmice ukraden iz japanskog restorana.

Santos je u Sao Paolo doselio kad je imao 16 godina i živi kao beskućnik otkad je ostao bez posla na gradilištu. Rastao se od supruge s kojom ima sina kojeg nije vidio otkad živi na ulici. Svoju je sadašnju partnericu, Sandru Reinu Domingues, upoznao je na ulici i s njom živi posljednja četiri mjeseca.

Iz policije su izvijestili da takvo što još nisu doživjeli i da su bili u šoku kad im je Santos pokazao novac te objasnio što se dogodilo, javlja Fox News.

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
A STA SU MU DALI ZA NAGRADU,AKO NISTA,NEK IM BUDE KO I NJEMU,NEK ZIVE OD NISTA PA CE GA RAZUMJETI
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.