Opozicija napustila zasjedanje Narodne Skupštine RS!

Opozicija napustila zasjedanje Narodne Skupštine RS!

Piše: Agencije

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je danas zasjedanje razmatranjem Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici, a skupštinsku salu su napustili poslanici opozicije.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica i šef Kluba poslanika PDP-a Zoran Đerić pred početak rasprave rekli su da će poslanici ove dvije stranke ponovo iz prostorija klubova pratiti skupštinsko zasjedanje.

Kao razlog napuštanja skupštinske sale Govedarica je naveo izmjenu predviđenog dnevnog reda za 20. redovnu sjednicu, te dodao da će poslanici SDS-a učestvovati u radu skupštinskih odbora. Đerić je rekao da PDP neće odustati od predloženih zakona koji su povučeni sa dnevnog reda skupštinskog zasjedanja 10. jula.

Sa predviđenog dnevnog reda, u prvom dijelu zasijedanja skinuti su Nacrt zakona o dopuni Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske, koji je predložio narodni poslanik Vukota Govedarica.

Skinuta su i dva nacrta zakona koje su predložili poslanici Miroslav Kojić i Slavko Vučurević - o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, te o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno–otadžbinskog rata.

Zbog povlačenja ovoh akata 10. jula poslanici SDS-a i PDP-a, kao i Demokratske partije napustili su skupštinsku salu, a zasjedanje su pratili iz prostorija poslaničih klubova.

NSRS je razmatrala je danas Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici koji predviđa uvođenje hitnih mjera zaštite žrtava, te formiranje savjeta za suzbijanje nasilja u porodici kao savjetodavnog tijela Vlade Republike Srpske.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.