Nikšićani ustali u odbranu lipa!

Objavljeno: 10.07.2012. - 13:43
Stanari Ulice Ivana Milutinovića, ekološki pokret „Ozon", i mnogi građani, ustali su u odbranu sječe 50 stabala lipe, starih pola vijeka, na potezu od skvera do Turističke organizacije, zbog potreba rekonstrukcije te dionice pišu "Vijesti".
Autor: e-balkan
Veličina slova: a a a

Iz „Ozona" su upozorili da se obnova dijela ulice, koja je planirana za 22. jul, radi bez prethodno sprovedene procedure i dobijanja potrebne dokumentacije, zbog čega su obavijestili Inspekciju uređenja prostora, Građevinsku, Saobraćajnu i Ekološku.

"Iz Građevinske inspekcije nam je saopšteno da Opštini nijesu dali saglasnost za taj projekat, a predstavnici Inspekcije uređenja prostora posjetiće tu dionicu i predstavnike Opštine", kazao je izvršni direktor "Ozona" Aleksandar Perović.

Danas kreće potpisivanje on-line peticije dok su stanari već krenuli sa peticijom koju je potpisalo za sada njih 80-ak, među kojima i najčuveniji stanar, kantautor Miladin Šobić.

„Proširenje dionice radi se zbog olakšavanja transporta kamionima, što je zaista presedan. Iz svih centara gradova se teretni saobraćaj izmješta, a ne suprotno, što je izgleda nečija namjera za koju treba da plate između ostalog i pedesetogodišnja stabla lipe, koje su ponos ove ulice i našeg grada", kazao je Perović.

I ranije je bilo propusta

Perović je podsjetio da su u prethodnih nekoliko godina identifikovali više nepravilnosti u spovođenju procedura i projekata lokalne uprave Nikšić, posebno kada je u pitanju procjena uticaja na životnu sredinu.

"Tu je nelegalna sječa u zaštićenom prirodnom predjelu Trebjese pod izgovorom bezbjednosti, betoniranje dijela korita rijeke Bistrice pod izgovorom regulacije, nepostojanje važećih ugovora i odluka za deponovanje otpada iz više drugih opština na deponiji Mislov do.

Da ne pričamo o nekontrolisanom aerozagađenju iz Željezare", upozorio je Perović.

Tagovi: Nikšićke lipe
Komentari (1)
Objavljeno:
Čuo sam da se Miladin sad bavi ekologijom, i očuvanjem okoline. Ovo bi mogla biti potvrda toga čuvenja.
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.