Banjalučanin oderao Nijemce, Austrijance i Švajcarce

Akcija Perač

Banjalučanin oderao Nijemce, Austrijance i Švajcarce

Piše: Agencije / BUKA

Pripadnici policija RS i FBiH uhapsili su najmanje sedamdeset osoba poveznih s višemilionskim prevarama brojnih državljana nekoliko zapadnoevropskih zemalja, a u istrazi o cijelom slučaju učestvuju i policije iz Hrvatske i Srbije

Privedeni su zaposleni u firmi Dunmorr Group ag koja je registrovana u Švajcarskoj i čiji je navodni vlasnik stanoviti Martin Grossman, a u BiH je imala više kancelarija koje je vodio Banjalučanin Željko Nikolić, ujedno glavni osumnjičeni za prevare.

Pretražene su kancelarije ove fantomske kompanije koje su funkcionisale u Sarajevu, Banjaluci i Bihaću.

prema nvodima medija, zaposleni u ovoj firmi telefonski su kontaktirali državljane Njemačke, Švajcarske i Austrije nagovarajući ih da ulože novac u dionice i obećavajući im znatnu dobit.

Najveći broj onih koji su pristali na takva ulaganja nikada više nije vidio ni svoj novac niti je ostvario dobit, a tek manjem broju lažni su brokeri na početku isplaćivali manje novčane iznose na ime navodne dobiti kako bi time pridobili njihovo povjerenje i naveli i druge da ulože u nepostojeće berzanske transakcije.

Policija i dalje traga za Željkom Nikolićem, za kojega se pretpostavlja da se skriva u Srbiji.

Akcijom kodnog naziva "Perač" koordinisalo je Tužitelaštvo BiH.

Privedeni se sumnjiče za učešće u organizovanom kriminalu, utaji poreza, pranju novca i prevari.

U toku je saslušanje osumnjičenih.

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
pa oni nas deru preko svojih banaka, prko mmf preko raznih kredita. Samo na jedan kulturni i "poslovni" način
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.