Ni Koka Kola nije više što je bila

Atlanta

Ni Koka Kola nije više što je bila

Piše: Buka/agencije

Kompanija Koka Kola saopštila je da je njen profit u drugom ovogodišnjem tromjesječju smanjen u odnosu na isti period lani, zbog rastuće cijene sirovina.

Rastuće cijene sirovina poništile su pozitivne posljedice širenja poslovanja te kompanije na globalnom nivou.

Najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića je saopštio da je na rast prihoda uticala veća prodaja na tržištima u razvoju poput Indije, ali da je taj rast bio neutralizovan troškovima za sastojke i slabijim rastom na domaćem tržištu, saopštila je kompanija.

Tokom tri mjeseca zaključno sa 29. junom, kompanija je zaradila 2,79 milijardi dolara, ili 1,21 dolar po akciji, što je pad sa 2,8 milijardi dolara iz istog period prošle godine.

Analitičari koje je ispitivala agencija Faktset predviđali su zaradu od 1,19 dolara po akciji.

Inače, kompanija je planirala da do 2020. investira pet milijardi dolara u Indiju, za tri milijarde dolara više u odnosu na prvobitni plan.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.