Rafael Nadal ne igra u Londonu, otkazao i Monfils

OI

Rafael Nadal ne igra u Londonu, otkazao i Monfils

Piše: Buka/agencije

Treći teniser svijeta i zvanični olimpijski šampion Rafael Nadal otkazao je učešće na Olimpijskim igrama u Londonu! Dan kasnije je isto učinio i Gaël Monfils.

Sedamnaesti teniser svijeta zbog ozljede koljena nije nastupio niti na Roland Garrosu, niti na Wimbledonu, a ozljeda je dovoljno teška da Monfils preskoči i treće veliko natjecanje zaredom.

Nadal, koji ima hroničnih problema sa koljenima, rekao je da je ovo odluka koju je morao da donese, jer se "ne oseća spremno" da bi mogao da se takmiči.

"Smatram da nisam dovoljno spreman da se suprotstavim protivnicima. Ovo je jedan od najtužnijih trenutaka u mojoj karijeri", rekao je vidno razočarani šampion iz Pekinga 2008.

Nadal je kao jedan od razloga istakao i što ne može na pravi način da pomogne španskom timu.

"Moram da mislim i na timske kolege, ne mogu da budem egoista i mislim samo na sebe. Moram da mislim o španskom sportu, a jedan od kolega iz tima koji je spremniji od mene može da zauzme moje mesto i takmiči se najbolje što može".

Šampion sa prethodnih Igara je pokušao da se do posljednjeg trenuka oporavi i spremi za London.

"Čekao sam do posljednjeg momenta mojih priprema i treninga, ali ne mogu to da uradim. Nositi zastavu Španije na ceremoniji otvaranja bi bila jedna od najvećih časti za mene, jedan od najposebnijih trenutaka. Zbog toga se nadam da možete razumjeti koliko mi je bilo teško da donesem ovu odluku", zaključio je Nadal.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.