Uskoro emitovanje programa Jugoslovenske radio-televizije

Uskoro emitovanje programa Jugoslovenske radio-televizije

Piše: Agencije / BUKA

Jugoslovenska radio-televizija (JRT) uskoro će početi emitovanje programa putem interneta - privremeno će funkcionisati kao radio, da bi kasnije krenula i kao televizija.

Nadamo se da ste željni dobrog, starog JRT-a", navodi se u poruci pokretača ove televizije koju su ostavili na službenoj Facebook stranici.

Pokretači JRT-a nisu ostaci bivšeg televizijskog sistema, već grupa mladih entuzijasta koji žele "vratiti barem nešto od propale Jugoslavije".

Trenutno je otvoren konkurs za volonterski rad na JRT-u, a traže se dopisnici iz Sarajeva, Beograda, Zagreba, Ljubljane, Podgorice, Skoplja, Prištine i Novog Sada.

JRT je funkcionisao sve do 1990. godine, a unutar te televizije bilo je šest republičkih i dva pokrajinska RTV centra - RTV Sarajevo, RTV LJubljana, Radio-televizija Zagreb, RTV Beograd, RTV Skoplje, RTV Titograd, te RTV Novi Sad i RTV Priština.

 

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
Čestitam, pridruživam se.
Bob
Objavljeno:
Još je krajem 1960-ih Mile Dupor sa Korčule, najveći južnoslavenski astrolog-učenjak napisao knjižicu "Idu, Slaveni!"
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.