Povećana kupovina domaćih proizvoda

TRŽIŠTE

Povećana kupovina domaćih proizvoda

Piše: Buka/Agencije

Privredna komora RS pokrenula je projekat pod nazivom "Naše je bolje", koji traje već treću godinu i čiji je cilj da potrošačima ukaže na značaj kupovine domaćih proizvoda.

Zastupljenost i prodaja domaćih proizvoda na domaćem tržištu povećana je zahvaljujući direktnom dogovoru proizvođača i prodavaca, rekao je Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore Republike Srpske.

On kaže da proizvođači treba da ispune određene uslove da bi ušli u prodajni asortiman velikih tržnih centara, naročito stranih, što je ranije bio problem.

"Organizovali smo niz sastanaka sa proizvođačima i prodavcima da bismo se dogovorili o načinu otklanjanja tih problema. Može se reći da je postignut izvjestan napredak, ali da na unapređenju te saradnje treba i dalje raditi", rekao je Blagojević.

Privredna komora RS pokrenula je projekat pod nazivom "Naše je bolje", koji traje već treću godinu i čiji je cilj da potrošačima ukaže na značaj kupovine domaćih proizvoda.

"Kod naših potrošača postoji mišljenje da su domaći proizvodi lošiji, pa nastojimo da ukažemo na to da su i naši proizvodi, ako ne bolji, onda bar jednako dobri kao i uvezeni", kaže Blagojević.

On je dodao da su niz projekata i akcija, koje je organizovala Privredna komora RS, pokazali pozitivne rezultate i bar djelimično uticali na povećanje kupovine domaćih proizvoda, ali da je proizvođačima još potrebna kontinuirana podrška.

Govoreći o izvozu domaćih proizvoda, Blagojević je rekao da je, prema posljednjim podacima, izvoz smanjen, dok je uvoz stranih proizvoda povećan.

On je dodao da je u toku medijska kampanja projekta "Naše je bolje" koja će trajati do 15. septembra.


 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Konacno da neko to pokrene! Ali na zalost, malo kasno i previse blago. Te i takve akcije trebaju se sprovoditi uvijek i u svim porama drustva. Ujedno bi komora trebala edukovati "menadzere" i co da reklama vrijedi i da se konacno i domaci proizvodi reklamiraju, ako ne vise barem podjednako cesto kao uvozni. A kada bi marketing prosirili i u zemlje regije... ne bismo onda trebali imati problema sa izvozom. S postovanjem...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.