OD SUTRA

Novo poskupljenje goriva u RS

Objavljeno: 24.07.2012. - 09:16
U RS se trenutno cijena goriva kreće od 2,27 do 2,40 maraka, s tim da su naftni derivati najjeftiniji na području Bijeljine i Zvornika, a najskuplji na području hercegovačke i sarajevsko-romanijske regije.
Autor: Buka/Agencije
Veličina slova: a a a

Cijena goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj, nakon pojeftinjena u junu, drugi put će biti povećana u ovom mjesecu.

Već od srijede naftaši u RS najavljuju novi rast cijene u prosjeku od pet feninga po litri, dok je prije desetak dana poskupljenje bilo u prosjeku za pet do devet feninga po litri.

Opravdanje je ponovo rast cijene nafte u rafinerijama.

„Imamo najavu da će u rafinerijama doći do ponovnog skoka cijena, zbog čega će i benzinske pumpe morati da izvrše korekciju cijena goriva“, potvrdio je predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS-a Vukašin Vojinović.

Koliko će tačno biti novo poskupljenje distributeri naftom i naftnim derivatima odlučiće sutra.

U RS se trenutno cijena goriva kreće od 2,27 do 2,40 maraka, s tim da su naftni derivati najjeftiniji na području Bijeljine i Zvornika, a najskuplji na području hercegovačke i sarajevsko-romanijske regije.

Iz Ministarstva trgovine RS ranije su prilikom smanjenja cijene goriva u RS isticali da je to pokazatelj da distibuteri nafte i naftnih derivata prate promjene cijena na svjetskoj berzi.

Međutim, cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod 107 dolara za barel, spustivši se tako s osmosedmičnih najviših nivoa koji su u četvrtak dostigle zbog napetosti na Bliskom istoku.

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.