<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Irski mjuzikl “Dubling” u Banjaluci

ONA i ON

Mjuzikl “Dubling” u izvođenju Studentskog pozorišta iz Banjaluke nedavno je imao svoju premijeru, a građani Banjaluke ovu predstavu mogu pogledati sutra i u utorak.

29. juli 2012, 12:00

Mjuzikl je urađen prema filmu „Once“, autora Džona Karnija, a u režiji Aleksandra Pejakovića.

Priča prati Nju i Njega u glavnom gradu Irske Dablinu. Nju glumi Jelena Stojaković, a njega Milan Trninić.

Glumica Jelena Stojaković rekla je da su se odlučili za irsku priču, u želji da pokažu sličnosti između irskog i balkanskog mentaliteta.

“Priča prati uličnog svirača kojem se pruža prilika da snimi svoj prvi studijski album. Upoznaje djevojku koja ga svaki dan sluša i zajedno sa još dva muzičara, osnivaju bend. Ali... Ona je djevojka koja je spremna za sve, zarad svojih ciljeva, ali pred Njim pokazuje samo svoju dobru stranu. Ipak, istina kad-tad ispliva i razbije iluzije u trenutku”, rekla je Stojakovićeva za BUKU.



Objasnila je da, za razliku od prethodnih ljetnih projekata, koje je publika mogla da gleda u julu, ove godine su se odlučili da mjuzikl bude na repertoaru i u avgustu i septembru.

Pored njih dvoje, u ovom mjuziklu igraju: Boris Savić, Filip Ignjatić, Branko Bojat, Danilo Popržen. Kao plesači pojavljuju se Filip Grumić, Marija Bajić, Stefan Milanović i Nikolina Prosan.

U ovom mjuziklu moći ćete poslušati Lidiju Bojinović na violini i Darka Majdandžića na gitari.


Ovo je 65. premijera u istoriji Studentskog pozorišta, a 9. od početka 36. sezone, sezone „Egzistencije“.