BEOGRAD

Rasprava o vladi Srbije prekinuta u pet ujutro

Objavljeno: 27.07.2012. - 05:44
Nova vlada trebala bi imati 19 članova i 17 ministarstava, a službeno će svoj mandat započeti nakon što njezini članovi polože prisegu, što se očekuje odmah nakon izbora nove vlade.
Autor: Buka/Agencije
Veličina slova: a a a

Rasprava u srbijanskom parlamentu o novoj vladi i njenom programu završena je u petak u pet sati ujutro, nakon čega je za danas u podne zakazano glasanje o izboru novog srbijanskog premijera i članova vlade.

Nakon što je mandatar za sastavljanje nove vlade Ivica Dačić u svom ekspozeu iznio glavne ciljeve buduće vlade i predložio njezine buduće članove, desetosatna rasprava u parlamentu trajala je tokom cijele noći do ranih jutarnjih sati.

Nova vlada trebala bi imati 19 članova i 17 ministarstava, a službeno će svoj mandat započeti nakon što njezini članovi polože prisegu, što se očekuje odmah nakon izbora nove vlade.

U novoj vladi će, kako se očekuje, biti četiri potpredsjednika vlade, od kojih će troje istodobno biti ministri, a vlada će također imati i jednog ministra bez portfelja.Među najvažnije ciljeve nove vlade mandatar Dačić u svom ekspozeu naveo je ekonomski oporavak zemlje, približavanje Europskoj uniji i rješavanje pitanja Kosova.

Tagovi: beograd, skupština
Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.