<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nina Mašić: Fotografija kao meditacija

FOTO GALERIJA

Nina Mašić, rođena je u Bihaću 1990. godine gdje je završila osnovnu i srednju školu. Trenutno studira grafički dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

28. juli 2012, 12:00

“U slobodno vrijeme se najviše posvećujem fotografiji koja mi na neki način služi poput meditacije kojom odlobađam svu negativnu energiju i misli. Ona mi je otvorila put prema različitim svjetovima i pružila mogućnost odstupanja od svake logike kojom je realni svijet previše opterećen.  Volim da izrežiram cijelu situaciju jer mi to pruža puno više prostora za kreativnost nego kad fotografišem nešto što mi se nađe pred očima(objektivom) samo od sebe”, rekla je Mašićeva za BUKU.

Dodala je da voli kad uspije stvoriti atmosferu nečeg nerealnog i mističnog, ali i pored toga ne bježi od standardne modne, dokumentarne i ulične fotografije.

“Mislim da se nikad neću usmjeriti na jednu vrstu fotografije, smatram da bih na taj način svašta nešto propustila.  Za sad mi je fotografija samo hobi  s kojim sam do sad postigla nekoliko značajnih uspjeha od kojih  mi najviše znači prva nagrada ReFoto časopisa”, kaže ona.

Pogledajte njene izabrane fotografije:

Vezan tekst:

Jelena Babić: Za dobru fotografiju ne treba dobar aparat