Prva medalja za Srbiju na Olimpijadi

LONDON

Prva medalja za Srbiju na Olimpijadi

Piše: Agencije

Strelac Andrija Zlatić iz Srbije osvojio je u subotu bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Sada ću sigurno pucati bolje. Sa mojih leđa je skinut veliki teret i daću sve od sebe da u malom kalibru budem što bolji", rekao je Zlatić, koji će na Igrama u Londonu učestvovati i u disciplini 50 metara malokalibarski pištolj.

Zlatić je takmičenje u finalu završio sa 685,2 poena, iza Jongoh Jina iz Sjeverne Koreje koji je osvojio zlatnu i Italijana Luke Teskonija koji je došao do srebrne medalje.

Ovo je 34-godišnjem Zlatiću prva medalja na Olimpijskim igrama.

Zlatić je ušao sa 585 pogođenih krugova u kvalifikacijama i u finalu je ostvario još 100,2 poena.

Pobjednik Jin je takmičenje završio ubjedljivim trijumfom sa 688,2 poena, dok je drugoplasirani Teskoni imao 685,8, što je 0,6 više od srpskog predstavnika.

Zlatićeva bronza je 99. medalja koju je Srbija osvojila ukupno na svim Olimpijskim igrama.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.