Dodikova kosidba
ATV

Dodikova kosidba

Piše: Vildana Selimbegović

Nakon što je skinuo prvi otkos pšenice i tako dao i osobni doprinos tradiciji, Dodik se pred 7.000 poljoprivrednika i gostiju, prije nastupa kulturno-umjetničkih društava i čekajući da se ispeku tri vola – obratio ambasadoru Moonu. "Prošlo je vrijeme kada nam je američka ambasada u BiH mogla držati predavanja", poručio mu je, navodeći da "BiH institucionalno sve više tone i da je ne može spasiti ni deklaracija Ambasade SAD-a". Naravno, malo ga je i pjesma ponijela, pa je još koješta nakitio, posve siguran da u ovom času – može.

Nerijetko sam u prilici da se pravdam domaćim pravdoljupcima zbog prostora koji u Oslobođenju (posve zasluženo!) pripada SDS-u. I nikako da izađemo na zelenu granu: niti oni uspijevaju da mene uvjere kako "SDS, a pogotovo Ognjena Tadića treba ignorirati kao dokazane antibosance" niti ja dobijem priliku da pobrojim sve argumente zbog kojih duboko vjerujem da se novinari trebaju baviti svojim, a ne poslom političara.

Zapravo, najčešće se raziđemo nakon mog pitanja: o kakvoj mi to Bosni i Hercegovini razgovaramo, ako iko u Sarajevu misli da novinari trebaju cenzurirati stavove političara koji im se ne sviđaju?

U jednom se pak slažem sa kritičarima Oslobođenja: novinari uistinu vole Tadićeve konferencije za štampu. Umije vrlo jezgrovito i sažeto definirati ovdašnju političku scenu. Da je tako dokazuje i posljednji primjer – sredinom prošle sedmice, kada je usred Banje Luke komentirao "slučaj Komšić" i objašnjavao "kud plovi federalni politički brod", Tadić je rekao i ovo: "Situacija je takva da, kada bi stranke iz Republike Srpske donijele papir u kojem piše 'Suglasnost za otcjepljenje RS-a', oni bi ga potpisali i ne bi ni primijetili šta potpisuju." Ko je iz svekolikog političkog društvanceta BiH uopće primijetio ovu Tadićevu izjavu? Samo Milorad Dodik.

Lider SNSD-a i predsjednik Srpske, valjda po vokaciji vlasnik srpstva u BiH danas, odmah je reagirao. Iskreno, otkada je počelo ovo što još samo Lagumdžija zove rekonstrukcijom vlasti u Federaciji, nerijetko sam se pitala do kada će Dodik čekati. Preciznije, koliko će vremena dati svojim najnovijim federacijskim koalicionim partnerima da svijetu pokažu i dokažu da je on (Dodik), koji već godinama upozorava kako je "najveći problem BiH Federacija, a nikako RS", nezasluženo prozivan zbog opstrukcija BiH na njezinom evropskom i NATO putu. I skoro da je bio strpljiv: čak sam sklona tezi da bi još uživao u kosidbama i vršidbama da ne bi Tadićeve prozivke federalnog haosa. Ovako, ni 24 sata nakon Tadića, Dodik se ukazao u Euroblicu – ima on taj običaj, da iz Beograda šalje poruke Sarajevu, naročito one koje trebaju odjeknuti do Bruxellesa i Washingtona.

Šta je novo rekao Dodik? "Na Balkanu imaju dvije srpske države: osim Srbije, to sigurno jeste i RS, i po definiciji iz Daytona i po definiciji iz Montevidea, gdje su utvrđeni međunarodni kriteriji za formiranje država i gdje je rečeno da tri kriterija moraju da postoje - teritorija, narod i funkcionalna vlast". Ova je izjava najčešće citirana, no ako ćemo pravo, govorio je slično i ranije. "RS nedostaje međunarodno priznanje, kojeg ima u određenoj mjeri, ali ono nije u kapacitetu međunarodno priznate države, članice u UN-u", također je rekao, požurivši da odgovori i na omiljeno prekodrinsko novinarsko pitanje: koliko ovakva BiH još može da traje? E, tu je Dodik poentirao: "Može da traje koliko hoće, ali će na kraju da se završi raspadom".

Raspad je – već poodavno – postala jedina "antidejtonska riječ" na koju se osjete prozvanim i čuvari dejtonskog mira, kako u vakuumu bonskih i ostalih preuzetih obaveza kojih su se svojevoljno odrekli sebi tepaju ambasadori zemalja Vijeća za implementaciju mira u BiH, čuvenog PIC-a. Oni isti koji šute kada Dodik negira genocid u Srebrenici, ali zato principijelno reagiraju kada se Srebrenice dohvati Tomislav Nikolić, u ovoj zemlji još jedino raspad prepoznaju kao crvenu krpu. I onda pošalju saopćenje u kome svekoliki bosanski i hercegovački puk podsjete da je Bosna i Hercegovina država, međunarodno priznata. Tako je bilo i sada: Valentin Inzko, "u svojstvu konačnog autoriteta u pogledu tumačenja Dejtonskog sporazuma", saopćio je Dodiku kako u Daytonu ne postoji niti jedna odredba po kojoj bi RS mogao biti država u budućnosti. Inzka je podebljala Ambasada SAD-a u BiH, principijelno izrecitiravši svoj stav o nedjeljivosti države BiH. Lijepo je od ambasadora SAD-a što još gorljivo podsjeća na suverenitet i međunarodnu priznatost naše zemlje, no koliko to – u ovdašnjim političkim relacijama pije vode – saznali smo već dan kasnije, s manifestacije Kosidba i vršidba, koju je u lijevčanskom selu Rogolji otvorio (ko će drugi?) Milorad Dodik. Nakon što je skinuo prvi otkos pšenice i tako dao i osobni doprinos tradiciji, Dodik se pred 7.000 poljoprivrednika i gostiju, prije nastupa kulturno-umjetničkih društava i čekajući da se ispeku tri vola – obratio ambasadoru Moonu. "Prošlo je vrijeme kada nam je američka ambasada u BiH mogla držati predavanja", poručio mu je, navodeći da "BiH institucionalno sve više tone i da je ne može spasiti ni deklaracija Ambasade SAD-a". Naravno, malo ga je i pjesma ponijela, pa je još koješta nakitio, posve siguran da u ovom času – može.

Zato što Dodik već godinama pomjera granice svojih verbalnih ataka na Bosnu i Hercegovinu i zauzvrat biva kažnjen – saopćenjima. Zato što ni Ambasada SAD-a ni Bijela kuća ni američki Kongres ni State Department nemaju svoje rješenje za BiH, već imaju dogovor sa Bruxellesom da će podržati zajednička rješenja. O kakvim je zajedničkim rješenjima riječ prvi je shvatio Dodik, a evo i Lagumdžija: evropska rješenja u BiH su – ne talasaj, ušminkaj, a radi šta hoćeš. U toj vrsti rješenja je i mogao Miroslav Lajčak farbati Catherine Ashton; u toj vrsti rješenja može evropska crna lista nedopustivo dugo stajati u ladicama nakon ukaza američkog predsjednika i u toj vrsti rješenja može Lagumdžija proizvesti Radončića u kandidata za ministra sigurnosti nepunih osam sati prije nego i zvanično Barack Obama njegovog poslovnog partnera i prijatelja proglasi nekrunisanim kraljem droge na Balkanu. Šta hoću reći? Sve dok Lagumdžija zbog Radončića pravi haos od Federacije, Dodik može od BiH da radi šta hoće.    

 

Tekst preuzet iz Oslobođenja

 


 

Komentari na tekst (39)
Objavljeno:
Mnogo šta mu mogu oprostiti, ali to sto nas prepusta rusima to je nasa nesreća. Oni još nisu izašli iz staljinizma, to najbolje znaju radnici Rafinerije nafte iz Bosanskog Broda.
Objavljeno:
sreca da negledam bih i rs televiziju i glupe izjave politicara. samo sa takvim izjavama se i drze na vlasti a nemaju nikakav program da ovaj narod (bilo koje vjere ) pocne dostojanstveno zivjeti. SELO ROVINE gdje i sam zivim gdje se i odrzavala kosidba prodite u 5 sati ujutro da vidite sta naroda ceke da ide na dnevnicu (PRAVOSLAVNOG) a dodu gazde i biraju ko ce ici a ko ne, a ostatak ide tuzan kuci jer mozda taj dan nemaju mogucnost da djeci kupe ni najosnovnije za prehranu ,i onda se opteretite glupostima oko politicara. bolje navratite kroz to naselje i podjelite toj djeci nesto jer se tamo igraju zadovoljni,a vise gladni .
Objavljeno:
Pusti brate, FBiH je druga drzava. Moraju da kukaju inace ih niko ni opazio nebi. Hrvati se ionako spremaju za Herceg-Bosnu, pa kad zazivi mozemo sa njima po propisu da stvaramo BiH kako nam obojici odgovara. Ne trebamo ljubav, ali ne trebamo ni rat. Bosnjaci su se sami diskvalifikovali svojom nesposobnoscu. Nije politika samo kukanje moju Mujo.
Objavljeno:
Kakav idiotski tekst. Ovo moze samo doci iz sarajevske tj. bosnjacke kuhinje. Poenta teksta je: "Dodik i Srbi nisu dobri. Ali mi Bosnjaci smo dobri i ispravni... Molimo vas Amerikanci napadnite i protjerajte Srbe za nas, kako bi smo napravili BiH-a po Alijinim normama. Tj. normama ajatolaha iz Irana. Pogledajte, zlocesti Dodik vas proziva, a mi vam se uvlacimo u dupe. Zato udarite po Srbima...` I onda se neko pita zasto BiH-a nema buducnosti!!!
Objavljeno:
posto kosi da ga uzmemo koji dan a jes lud jeftinije mu je kupiti ili ukrasti sto je naucio NAOSTRI JE MILE KLOSARU
Objavljeno:
e moj ratko govno ti slatko ko nevoli bosnu moze komotno da ide gdje mu je mijesto
Objavljeno:
Dodik je najveći mafijaški bos u entitetu i najveće zlo koje se pojavilo od pada fašizma 1945 godine. Dok narod gladuje, njagovi tajkuni barataju sa imovinom od više milijardi evra, a takvih ima i u Federaciji! DOKLE ??? ZEMLJOM VLADAJU TAJKUNI KRIMINALCI, A DRŽAVNI ORGANI SU POD PUNOM KONTROLOM MAFIJE I PRIKRIVAJU PLJAČKE I UBISTVA! POGLEDAJTE DOKAZE O KRIJUMČARENJU I UBISTVU MAFIJAŠKOG REŽIMA U BIH: KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089
Objavljeno:
nema foruma na kome desetak Srba iz R.S-a, ne gura u zid leđima (čitaj granicu između rs-a i federacije), a sa druge strane taj zid gura desetak Muslimana iz Federacije!!....:-)..tako je i u novinama..tako je na televiziji...ovi prvi je brane svim silama da je ovi drugi nedaj boze nebi pomjerili do Drine..Pitate se gdje su treci? (i ostali da ne uvrijedimo Sejdića ili nedaj boze Fincija)..:-)..E treći nosaju kočiće pod pazuhom i cekaju koji ce "tim" pobijediti pa da ih oni zabiju u granicu "svoje drzave!! A navijaju..malo za jedne , malo za druge..zavisi od toga ko zdušnije gura..Ali ako imalo vide da ovi sto guraju prema Drini..nedaj boze uznapreduju...oni priteknu u pomoc "braci Srbima",pa guraju sa njima,..jer ova dojucerašnja "braca Muslimani"..prejako guraju...ovo je satelitski snimak BiH..:-)...guraj stoko ..guraaaajjjjj...i svaki dan se raspituj jeli poskupjelo brašno od "majića", sa 19 na 20 maraka..jeli mlijeko skocilo sa 1,45 na 1,50...(i to ovi sto guraju a malo bolje zive..znate ovo je sa 3,2% masti)..nemojte slucajno da popustite taj zid dok se Mile ,Tihi I Čova (a vala i Zlatko ne zaostaje), ne raspitaju dobro jesu li pale cijene nekretnina na Bahamima., ili pala cijana unce zlata na berzi....Guraaaajjjjjj!!!
Objavljeno:
BOSNU I HERCEGOVINU NE MOŽE NIKO RAZBITI BOSANSKA SE ZASTAVA VIJORI U UJEDINJENIM NACIJAMA U BRISELU ZNAČI IMATE PASOŠE BOSANSKE IMATE LIČNE BOSANSKE JOŠ VAM FALI BOSANSKA DUŠA
Objavljeno:
sjedite ba ljudi, neka nas...
Objavljeno:
ljudi staje vama?? ako mi narod se ne udruzimi i nesto ne pokrenemo nema jos 100 godina nista u bh!a ko misli da ce se bh raspast to se vara ljudi su ginuli dzaba od 92 do 95 i wjerujem ima jos koji ce da ginu za bosnu ! daleko od nacionalizma nikog ne mrzim alo narod je glup samo zajedno mozemo stvoriti drzavu koja fikcionise to bu budite sigurni u to !
Objavljeno:
OGI dobro uspiješ šta skontati bez prevodioca ili bez riječnika, vjerovatno koristiš google translator pa ti taj "bošnjački" tako dobro ide
Objavljeno:
nisam pametan al znam, da se i veca i vrednija drzava od BIH raspala. Nisu je voljeli njeni narodi. Sta da se radi? da se mijenja narod u BIH? u Jugoslaviji nas je drzalo na okupu BRATSTVO I JEDINSTVO. Dali danas nedostatak BRATSTVA I JEDINSTVA je prednost ili mana BIH?
Objavljeno:
U svakom slučaju bolji je dobar "razvod" nego loš "brak",ali kako bi onda političari ložili glupane na nacionalnom nivou i skupljali glasove za svoje apetite!!! Nacionalizam i Šovinizam su dva različita pojma nebrkajte ih!
Objavljeno:
Za njega i jeste kosa i koševina još mu treba dati par konja i u šumu da izvlači balvane!
Objavljeno:
nismo mo džaba "mjera za glupost". ovako nešto se može raditi samo "ograničenim" ljudima ako smo ljudi. pa glupani moji u americi je prije rata svaka druga stolica bila iz KRIVAJE. sad je krivaja u stečaju. sad je BIh u stečaju. stečajni upravnici (naše vrle vođe) je čereče kako im volja. mi više nemamo ni preduzeća (prijeratni svjetski poznati giganti) ni šuma ni livada ni poljoprivrede ni industrije...... imamo političare i ogromnu birokratiju koja se čeličnim kandžama prikačila na nejaka leđa ovoj suludoj masi i kida joj sve što se može otkinuti, a kad nestane, a već jeste onda se poziva u pomoć MMF i World bank, a to će opet ova glupa gomila vraćati pa ako ne mogne onda će nam mentori ovih naših spodoba uzeti i telekome i rijeke i šume i rude.......... a nama su ostale naše nacije i narodi i konstitutivnost i sejdić i finci da ublehamo i blentavimo do beskonačnosti. meščini da se od ekonomije živi u normalnom svijetu, a meščini da mi nismo normalni pa može od droge, pljačke, prevara........ od kriminala ali na žalost ne mogu svi..... samo probrani........
Objavljeno:
Sve ovo i moze dok je ovih koji jos kose njive. Kad saberes, svi oni stari kosci glasaju za njih a mi mladji sto ko bajagi smo normalni, vecinom i ne izadjemo na izbore...u biti i nema se za koga glasati u ovoj drzavi...glasanje dodje nesto ko izbor izmedju devet volova u troja kola...Ovaj gore na slici, u zutoj majici, raskesio se, drago mu sto Dodik sa njim kosi, a i Dodik se kesi, svaki otkos ce i njegovi unuci naplacivati...
ogi
Objavljeno:
Opet frustrirani i nepodpisani novinari, zajedljivi komentari bez osnova i poslije se žalite kako je ugrožena sloboda štampe. 80% novinara ako se tako mogi nazvati su obični tračeri koji hoće da skrenu pažnju na sebe budalaštinama . . . Dodik nije dao "osobni" nego lični doprinos a Tadić nikada nebi donio "suglasnost" nego saglasnost. Čudi me da je kasnije napisala "Evropa" a ne "Europa". Kakav je to jezik, bošnjački? Ma ne budalite i prihvatite realno situaciju. Pripisujete sebi neka prava a nikada niste imali niti ćete imati.Nisam ja ni mnogi drugi atibosanci ali nismo ni bosanci, mi smo Srbi, nacija i vjera koja traje vjekovima i ja sam sa ove strane Drine i živim u R. Srpskoj govorim srpskim jezikom a ne nekom nakaradnom mješavinom koju zovete "bošnjački" to ostaje tako, a ovome što je rekao da idemo na drugu stranu mogu da poručim da on ide u Tursku ako ga i tamo prime jer mu je diskutabilno porijeklo Vi od drveta ne vidite šumu, federacija je u rasulu i sami ste krivi za to htjeli vi to ili ne i ne petljajte nas u to. Primjetio sam veliki žal za Klitonom ubicom svjetskih razmjera i izkompleksiranim Ešdaunom. Nema više toga, bez obzira što žarko želite da budete nečiji poslušnici a da oni zbog vas ruše sve što vam smeta. Otvorite oči, problem je kod vas i ne znam zašto ste toliko izfrustrirani Dodikom. Čovjek govori istinu a ona zna ponekad da boli i vi ste sami krivi za vaše federalno rasulo. I jeste prošlo vrijeme da se bjelosvjetski ološ izživljava nad nama htjeli vi to ili ne. Opametite se, svojim budalaštinama samo pravite još veći jaz koji je već ne premostiv.. Nećemo mi nikada biti bosanci niti govoriti nekakvim bošnjačkim jezikom sva vaša priča je samo znak nemoći i ostaće tako.
Objavljeno:
Zaboravio si: Lagumdzija radi i sa Dodikom ;)
Objavljeno:
Ma ne j.be Dodo zivu silu, ko j.ebe Amere, prodao Rusima sve, sad jos i gasovod, tu Ameri nemaju sta da traze, nije to 95-a.
Objavljeno:
nisu nama problem ni političari, bosanci i hercegovci im zamjere mnogo toga a moralno ni sami nisu bolji, dok god se čuje u BiH : "moja kći neće za sbina" , "šta ti šetaš s muslimankom nemoj sine da ti noge lomim" itd isl... dok god nam vjerske vođe govore šta da radimo i mi to slijepo slušamo neće nam biti bolje jer ti isti su u službi ovih što opljačkaše šta se opljačkati može, dok god na utakmicama reprezentacije vidimo zastave pod kojima je ubijan neki narod - neće biti bolje... i ovako bih ja mogao do sutra. zanimljivo je da mnogi nekoga ne vole jer taj neko ne voli BiH a niko nikada nije pitao npr Dodika zašto je ne voli, ili bilo kojeg običnog srbina iz R.S... ne pitaju jer se boje odgovora... BiH je brak na sili u kojem dijeca nisu sretna, to je na žalost svih nas tako, još tužnije je to što ta ista dijeca ne podnose jedni druge, u suprotnom taj brak bi lako moguće bio nešto zaista lijepo.
Objavljeno:
Mogli ste i mene pozvati na košnju a,i na tu feštu s 3 vola hehe!:)
Objavljeno:
Mogli ste i mene pozvati na košnju hehe!
Objavljeno:
U Sarajevo danas živi više roma nego srba, a to bi trebao biti glavni grad te bolesne tvorevine zvane BiH. Za rome je to možda i prihvatljivo ali za srbe ne. Već se pokazalo da ovi narodi ne mogu da žive zajedno u jednoj državi, taj pokušaj se završio ratom, zar opet treba praviti istu grešku i temelj za neki novi rat našoj djeci. Ja sam čovjek koji izuzetno voli svoju vjeru i naciju ali isto tako ne mrzim nikoga zbog toga što je neke druge nacije ili vjere, naprotiv volim sve ljude ove planete. Mislim da će dosta problema nestati onog trenutka kada se konačno federacija i srpska razdvoje
Objavljeno:
ko ovdje vidi drzavu taj je budala, nije problem u dodiku on otvoreno kaze da je nevoli i cao, problem je u onima sto je fol vole a nerade nista na tome da postane drzava... glasajte za Fohru on je obeco dolinu vise :P
TT
Objavljeno:
BiH je danas ko alajbegova slama, svako po njoj vršlja i radi šta hoće. Zašto? Pitao sam se dugo vremena. Zato što može, jer nema kontra snaga koje bi se suprotstavile ovakvom stanju. Nema radničke klase, nema seljaka. Postoje samo uplašeni narodi kojima je dosta svega, koji nemaju ništa. Postoje narodi koji su izgubili povjerenje jedni u druge. Postoje narodi koji su u stvari jedan narod rascijepit po nacijama. Pa se danas tako podijeljeni suocavaju s neimaštinom za koju su sami krivi i ćutke trpe posljedice čekajući da se neko drugi izbori za njih. Međutim to se nikad neće dogoditi. Niko se neće izboriti za naše bolje sutra ako se mi sami ne izborimo. Nikad to treba podvući.Svi mi imamo svoje Dodike, Tihiće i Čoviće i razne druge i samo mi mozemo da ih skinemo, da stavimo druge. Mi smo se ulijenili, neće niko da se bavi politikom da se suprotstavi ovoj pošasti. Ovo je najgore moguće što nam se dogodilo. Ja mislim da je mozda bolje opet rat nego ovakvo stanje kakvo je sad. Ubijaju nas ekonomski, socijalno, kulturno, politički kako god hoćete. Ginemo polako i sigurno jedan po jedan bez ispaljenog metka. Zamislite samo koliko je života uništeno u ratu pa i od rata na ovamo. Koliko je oštećeno tkivo naših naroda. Ljudi dijagnoza je jednostavna. Mi imamo rak koji se širi na svim stranama, koji nas izjeda polako i sigurno. Izliječiti se mozemo samo ako skupa ustanemo za sebe, za svoju djecu i za budućnost onih koji tek dolaze. Ako i samo ako pružimo jedni drugima ruke u našoj borbi za bolje sutra.
Objavljeno:
Hej moj Ratko, Srbija ima i mi je priznajemo samo sto si ti sa pogresne strane Drine, bolje ti je da predjes na drugu stranu, Bosna postuje svaku vjeru, naciju ali ne i svaku budalu.
Objavljeno:
Sve je počelo sa terminologijom koja ocrtava i oslikava sadašnje stanje. Protjerani sa ognjšta, a imamo savremene štednjake, neka se domaćini dogovore, a imamo institucije, nejač, a imamo djecu itd.. Dok ih se ne kutarišemo brzo-revolucionarno ili evolutivno - sporo, nema nam hajra.
Objavljeno:
sta se desi sa dodikom u rogoljima to nepise u ni jednim novinama samo su mjestani vidjeli sad mi je jasno zasto politicari imaju toliko obezbjedenje jer bi se neki najradije fizicki obracunavali stvarno zalosno gdje nam djeca rastu. pozdrav
Objavljeno:
Koliko ovakva BiH još može da traje? E, tu je Dodik poentirao: "Može da traje koliko hoće, ali će na kraju da se završi raspadom". Dodik je upravu....a ja kazem/tvrdim da ovakva Klintonova ujdurma zvana BiH ce da traje jos malkice,tj.onoliko koliko Imperija uzmogne da silom.ucenama,pretnjama da odrzava ili koliko vremena ovakvo s(R)tanje odgovara Imperiji. Treba samo da svet konstatuje i prizna da je BiH sulud neodrziv projekt Klintonove budalastine. Srbskaaaaaaaaaaa Zauvekkkkkkkkk
Objavljeno:
slazem se sa N.N. i postale su mi odvratne vise od svega one teze "sami smo ih birali"kao da "normalan" narod ima izbora...ovdje ne valja ustav pa ni uredjenje drzave i dok je tako nikad nam nece biti dobro a uvijek ce doci neki novi Dodici,Tihici,Covici....
Objavljeno:
mora covjek kositi da mu narod ima sta jesti
Objavljeno:
Hvala što se obrisali moj prethodni komentar, izgleda da ste se pronašli u nekom dijelu teksta. Ako vam smeta nešto napisano protiv nacionalizma i kriminala, onda nemam komentara!
Objavljeno:
Hvala što se obrisali moj prethodni komentar, izgleda da ste se pronašli u nekom dijelu teksta. Ako vam smeta nešto napisano protiv nacionalizma i kriminala, onda nemam komentara!
Objavljeno:
potpuno se slazem sa n.n to i jeste nesreca ovih prostora sto o ni mogu da rade koliko hoce, a rade sve protiv dobra ljudi koji tu zive. valjda se tako osioni, bahati, a sustinski nesposobni da bilo sta dobro pokrenu, sami sebi ucine veliki.ne znam da li ce to ikada ovde proci
Objavljeno:
U BiH nije više stvar u Dodiku, Tihiću, Lagumdžiji i sličnim govnima. Ovdje je stvar u čitavoj političkoj sceni. Godinama nam lažu, daju obećanja koja mogu ispuniti ali jednostavno ne žele, pričaju nam bajke ali smo svi i dalje na birou. Mene lično boli ku... za Dodikom i Lagumžijom, meni, kao i većini građana ove države treba bolji život, treba nam posao, prilika da da uradimo nešto od svog života. Ne želim provesti pola života misleći kad ću naći posao i da li ću uopće naći. A nek mr. Dodik i mr. Lagumdžija uzmu svoju "svoju" RS i FBiH, i zabiju sebi u ... Dokad će nas uzimati na istu priču, kad će narod Bosne i Hercegovine shvatiti da su prevareni? To je pitanje na koje nijedan grčki filozof ne može ponuditi odgovor. Zar nas nisu dovoljno pokrali? Nek nas jednom ostave na miru i odu u svoje vile, nažalost ja ne mogu jer nemam ni svoje kuće a kamoli vile. Ako je pojedincima draži nacionalizam i mržnja, onda im džaba, jer ja volim i srbe, bošnjake, hrvate i sve ostale moje sugrađane. Na kraju krajeva, svi istu sudbinu dijelimo, sudbinu "prevarenih".
Objavljeno:
E moj debilu :P
Objavljeno:
tekst nema poentu.
N.N
Objavljeno:
Dodik je mogao da radi sta hoce od BiH i bez Lagumdzije i Co. Uopste, svaki poloticar moze da radi sta hoce i koliko hoce. Ako nemoju broj glasova onda se pozivaju na legitimitet, legalitet i ostale trice i kucine. Tamo gdje odgovara, broje se krvne zrnca i obecavajubrda i doline a tamo gdje ne onda se obecava drzava... Od toga sto oni obecavaju se ne zivi. Privreda odumire u citavom regionu. A politicari rade sta god hoce i ne zna se gdje im je kraj... S postovanjem...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.