Singl „Žene“ benda Važno obavještenje pred publikom

MUZIKA

Singl „Žene“ benda Važno obavještenje pred publikom

Piše: BUKA

Banjalučki bend "Važno obavještenje" izdao je prvi singl za debitantski album koji izlazi u septembru.

Singl se zove "Žene", a za njega je urađen i video spot, a album će se zvati „Uvijek za! (Protiv ne!)" i sadržavaće osam numera.

 

Autor teksta i muzike je gitarista benda Đorđe Knežević, aranžman potpisuje bend Važno obavještenje, a za kompletnu audio produkciju pobrinuo se Studio Digital Boyler.

Članovi benda posebno su ponosni na saradnju sa vrsnim banjalučkim pijanistom Arsenom Čarkićem, koji je pjesmi dao poseban pečat.

Spot za singl „Žene“ snimljen je početkom ljeta ove godine, a radnja spota osmišljena je tako da odgovara tekstu pjesme. Kompletnu video produkciju potpisuje Goran Gogson Ratković.

 

"Posebnu zahvalnost dugujemo Ljubiši Raljiću, Eni Radovanović, Milani i Tatjani Knežević i ostalim djevojkama koje su učestvovale u stvaranju spota", istakli su članovi benda.

 

Banjalučki bend "Važno obavještenje" je osnovan 2007. godine. Ideja je bila da bend sa jakim autroskim pečatom bude sredstvo kojim će njegovi članovi izražavati svoje stavove, strahove i viđenje stvari i dešavanja koji se oko njih zbivaju. Bend u traženju svog autentičnog izraza kombinuje različite stilove, ska, rock, sa povremenim regge ritmovima, ali ono što posebno izdvaja ovaj bend od
ostalih je pridodan zvuk violine na klasičnu rock postavu .

 

Što se tiče živih nastupa staraju se da proizvedu što veću dozu plesnog ritma uz koji publika može uživati.

Bend je nastupao na mnogim festivalima i u mnogim klubovima među kojima izdvaja Ex Yu Rock's, Restart (Banja Luka), PYAF (Jablanica), Live for sound (Mokrin), Budi svoj ne budi matični broj (Banja Luka), Caffe Tamaris (Prijedor), Dom omladine (Banja Luka), DFK (Banja Luka), Cinema Sloga (Sarajevo), Galerija (Kotor Varoš).

Članove benda čine: Slobodan Lazičić – vokal, gitara, Đorđe Knežević – vokal, gitara, Stanko Raljić- bubanj, Nikolina Devura - violina, Aleksandar Babić – bass gitara.


Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.