Obustavljena proizvodnja u Fabrici glinice „Birač“!

Obustavljena proizvodnja u Fabrici glinice „Birač“!

Piše: BUKA

Proizvodnja u Fabrici glinice „Birač“ u potpunosti je obustavljena nakon što su iscrpljene sve zalihe gasa, čiju je isporuku za zvorničku kompaniju juče prekinula kompanija „BH-Gas“. Menadžment Fabrike u toku sutrašnjeg dana trebalo bi da se sastane s upravom „BH-Gasa“ kako bi se pokušalo naći rješenje za situaciju koja prijeti da dovede do potpunog gašenja grupacije „Birač“.

„Nastavljamo razgovore s 'BH-Gasom' kako bismo pronašli rješenje koje bi spriječilo najgori rasplet za Fabriku glinice i cijelu regiju Birač. Nadamo se da će uprava 'BH-Gasa' prepoznati izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalazimo i da će imati razumijevanja za sve probleme koje nam je prouzrokovalo poskupljenje gasa i smanjenje cijene aluminijuma i glinice, te da ćemo pronaći izlaz iz ove situacije koji je prihvatljiv za dobavljača, ali i koji bi nam dao tu najmanju šansu koju u ovom trenutku tražimo kako bismo spasili Fabriku glinice, na hiljade radnih mjesta u Fabrici glinice, te rudnicima boksita 'Milići' i 'Srebrenica', a tako i privredni opstanak naše regije. Svaki sat rada u fabrici bez gasa vodi u veći rizik da dođe do ispadanja opreme iz rada i težeg vraćanja iste u normalan rad. Ovakav rad dodatno povećava gubitke iz dana u dan koji su milionski. Sve navedeno dovodi fabriku u poziciju da može da izgubi poslovne partnere zbog toga što postoji preveliki rizik od nemugućnosti vraćanja fabrike u normalan režim,“ rekao je Virginijus Vajega, izvršni direktor Fabrike glinice „Birač“.

Uprava Fabrike glinice u svakom trenutku nastoji da informiše zabrinute radnike o svim dešavanjima u vezi s najtežom krizom u kompaniji u posljednjih deset godina.

Radnici su juče ponovo pokazali razumijevanje za izuzetno tešku situaciju u Fabrici. Sindikat metalaca i rudara Fabrike glinice „Birač“ izrazio je podršku za pronalaženje rješenja najnovije krize s ciljem očuvanja najmanje 1900 radnih mjesta vezanih za Fabriku glinice. Svjesni neizvjesnosti u kojoj se „Birač“ našao zbog poskupljenja gasa i pada cijena aluminijuma i glinice, radnici su i prije obustavljanja isporuke gasa pružili podršku upravi u nastojanju da se naprave maksimalne uštede u kompaniji kada su dobrovoljno pristali da se svim zaposlenim u menadžmentu, administraciji i proizvodnji smanje plate za 10% u sljedeća tri mjeseca.


Vezane vijesti : BH Gas obustavio isporuku plina kompaniji Birač

 


 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.