Saudijska Arabija

U humanitarnoj akciji za Siriju skupljeno 135 miliona dolara

Objavljeno: 07.08.2012. - 03:32
U humanitarnoj akciji pokrenutoj po naredbi saudijskog kralja Abdullaha, u ovoj zemlji sakupljeno je 135 miliona dolara pomoći za sirijske izbjeglice.
Veličina slova: a a a

U humanitarnoj akciji pokrenutoj početkom mjeseca ramazana, do sada je sakupljena pomoć u vrijednosti od 135 miliona dolara.
 
Pored prikupljene novčane pomoći u okviru humanitarne akcije prikupljena je velika količina hrane, koja se trenutno dostavlja sirijskim izbjeglicama, javlja agencija Anadolija.
 
Od početka pobune protiv režima Bašara al-Asada u martu 2011. godine, u Siriji je ubijeno oko 19.000 osoba, dok su oko milion i po Sirijaca bili primorani napustiti svoje domove.

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.