<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ninoslav Ilić: Svjetlo kao stalna ispiracija

FOTOGRAFIJE

Svako ko je bar jednom pokušao da objektivom foto aparata ukroti neki kadar zna da će bez dobrog svjetla svaki pokušaj biti bez uspjeha.

07. august 2012, 12:00

Ninoslav Ilić, rođen je 1987. godine u Trebinju. Student  je master studija na tehničkom univerzitetu u Beču.

„Svako ko je bar jednom pokušao da objektivom foto aparata ukroti neki kadar zna da će bez dobrog svjetla svaki pokušaj biti bez uspjeha. Ubjeđen sam da je baš ono trebinjsko sunce, koje 260 dana u godini obasjava gorostasni Leotar i ogleda se u vodama Trebišnjice, bilo glavni preduslov da se otisnem u svijet fotografije. Svojim skromnim znanjem i sposobnostima pokušavam da uhvatim ono što najčešće ne primjetimo užurbano prolazeći ulicama sopstvenih života. Arhitektura, kao moja primarna preokupacija, su čest motiv kome se uvijek iznova vraćam, a ljepote moga Trebinja su tome, vjerovatno, glavni uzrok“, rekao je za BUKU Ilić.

Dodao je da je njegova stalna inspiracija svjetlost i način na koji ona ispunjava različite ambijente.

„Kao neko ko se fotografijom intezivnije bavi tek poslednje tri godine, osjećam se veoma ponosnim da sam mogao biti dio velikog tima trebinjskih dana fotografije, koji su ove godine po treći put organizovani u Trebinju, a okupili su profesionalne fotografe iz Njemačke, Holandije, Belgije... Znanje stečeno u druženju sa svim tim ljudima će mi, nadam se, pomoći da u narednom periodu svoje sposobnosti podignem na veći nivo“, kaže on.

Pogledajte Ilićeve fotografije:



Vezan tekst:

Dražen Grujić: Detalji u fokusu fotografija