Meksička 'kraljica droge' izručena SAD-u

Ozloglašen Sandra pred sudom

Meksička 'kraljica droge' izručena SAD-u

Piše: Buka/agencije

Meksičke vlasti izručile su Americi ozloglašenu Sandru Avila Beltran, optuženu za umiješanost u trgovinu droge u širem regionu, saopštili su zvaničnici.

Izručenje je izvršeno na aerodromu u centralnom meksičkom gradu Toluca.

Ova 52-godišnja žena poznata je kao "Kraljica Pacifika", a pred sudom na Floridi odgovaraće po optužnici za udruživanje u kriminalnu grupu i krijumčarenje droge.


Ona je optužena da je od januara 1999. do marta 2004. godine bila članica "krijumčarske organizacije koja je kupovala i transportovala drogu između Kolumbije i SAD", saopštilo je meksičko tužilaštvo, a prenosi AFP.


Avila je uhapšena u septembru 2007. godine južno od Meksiko Cityja. Njeni advokati prethodno su tri puta pred sudom oborili nalog za izručenje Americi.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.