FOTOGRAFIJE

Lejla Ahmedspahić: Fotografije su dobre ili loše

Objavljeno: 11.08.2012. - 02:04
Dvadesetjednogodišnja Lejla Ahmedspahić iz Sarajeva, svoje prve fotografske pokušaje je realizovala kamerom na mobitelima, koje je posuđivala od prijatelja.
Veličina slova: a a a

Nabavkom skromnog aparata i spoznajom da dobra fotografija uveliko ovisi o opremi koju fotograf posjeduje, bacila se u digitalno eksperimentisanje i manipulisanje, jer smatra da autor, pomoću njih, može unijeti puno više vlastite kreativnosti u fotografije. No, bez obzira na to, fotorafije ne dijeli na obrađene i neobrađene, već na dobre i loše, jer, kako tvrdi, sredstvo ne bi trebalo biti osnov u stvaranju vrhunske fotografije. Omiljene motive pronalazi u gradu Brezi, gdje često boravi, uglavnom ljenčareći na izletima u prirodi ili u kući.

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

Vezan tekst:

 

Ninoslav Ilić: Svjetlo kao stalna ispiracija
 


 

Komentari (1)
Objavljeno:
hahaha...'ispiracijo" draga ...inspirises me sa rosom na prozoru kao...SUZE NOCI TOBOM SU RODJENE
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.