EU da se vrati svojim valutama

Ekonomija

EU da se vrati svojim valutama

Piše: Buka/agencije

Zemlje evrozone bi trebalo da se vrate nacionalnim valutama da bi prevazišle dužničku krizu, kaže poznati brazilski ekonomista Luis Karlos Breser Pereira.

"Ako insistiramo na održavanju evra, vjerovatnoća njegovog kolapsa će, na nekontrolisan način, rasti iz dana u dan.To bi, zatim, srušilo i samu evropsku zajednicu", rekao je bivši ministar finansija zemlje iz vremena restrukturiranja brazilskog duga kasnih 80-ih.

"Nemojte misliti da bi odbacivanje evra stavilo tačku na Evropsku uniju, jer se ona loše držala i prije uvođenja zajedničke valute", rekao je Breser-Pereira.

"Jedinstvena valuta treba da ostane cilj evropske izgradnje, ali samo krajnji cilj."

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.