<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vedrana Rudan: Ima Boga!

SLOBODA

Navodno, imamo pravo na slobodu kretanja. Na red i mir. Na neuznemiravanje tulenjem, urlanjem, revanjem…Na nepopišane ulice. Na isključene zvučnike da do nas ne bi dopirali urlici histeričnoga popa koji nam prijeti paklenim plamenom ako svoj život ne uskladimo sa njegovim naputcima.

12. august 2012, 12:00

Uskoro će Vela Gospa. Živim na Trsatu. Svake je godine u čast Gospe okovan policijom koja od nas čuva sve prilaze našim domovima.

Možemo birati: ili ostati zaključani u svojim kućama, dan prije otići iz kuće, čekati da se cirkus završi pa se noći o ponoći kroz horde pijanaca probijati do doma svoga. Kako preživjeti Gospu pitamo se mi trsatski ateisti. Gdje su naša ljudska prava?

Navodno, imamo pravo na slobodu kretanja. Na red i mir. Na neuznemiravanje tulenjem, urlanjem, revanjem…Na nepopišane ulice. Na isključene zvučnike da do nas ne bi dopirali urlici histeričnoga popa koji nam prijeti paklenim plamenom ako svoj život ne uskladimo sa njegovim naputcima.

Pitam se i pitala sam, u kakvoj zemlji živim? Da li je Hrvatska katolička talibanija ili zemlja u kojoj građani, bez obzira na vjeru, rasu i spol imaju pravo na sve što u zakonu piše?

Zašto Katolička crkva na Trsatu smije uvesti policijski sat? Jesmo li u ratu? Tko će nas napasti? Gospa je elementarna nepogoda? Gospa je opća opasnost?

Tko vlada ovom zemljom? Našla sam izlaz iz užasa kroz koga moram proći svake godine. Pobjegnem od Gospe i vratim se doma nekoliko dana kasnije. Kad mi zarastu duševne boli. Znam da to nije rješenje.

Svih ovih godina nadala sam se da će netko u ime Države kojoj plaćam porez objasniti našim katoličkim popovima da nisu baš sve hrvatske ovce njihove ovce. Nisam to dočekala. Neće lopov lopovu izvući milodar iz džepa.

Uostalom, ništa bolje nije ni u drugim zemljama kojima vlada Katolička crkva. Recimo, Poljska. Ona je zemlja u kojoj žive samo turbokatolici. Čak su svijetu papu dali.

Poljska. Nekoliko sam puta bila u toj prekrasnoj zemlji. Tamo žive i moji dragi prijatelji. Ali…Ovo što sam danas pročitala…Da mi je netko rekao…

Poljaci su popa pedofila koji je najprije godinama zlostavljao dječicu u Bavarskoj a onda u Poljskoj, naravno da ga je policija pustila da se brani sa slobode, zapalili.

Zapalili?! Ej! ZAPALILI! Kraj leša su ostavili bocu zapaljive tekućine i nož. Jes! Tko zna što bi o tome rekao zadarski nadbiskup Želimir Puljić, hrvatski službeni zaštitnik popova pedofila poznat po tezi da se državni zakoni Republike Hrvatske ne odnose na Katoličku crkvu.

Vjerojatno i Poljska ima nekoliko, deset je puta veća od Hrvatske, puljića pa su građani pravdu uzeli u svoje ruke. Jebeš Ustav i zakone koji štite pedofile a za žrtve nikoga nije briga.

Plamen koji je u ugljen pretvorio pedesetpetogodišnjeg velečasnoga Boguslawa P. grijat će me onih nekoliko dana koje ću morati provesti izvan svoje kuće. Nisam samo zbog toga sretna. Dobar glas daleko se čuje.

Možda će i Hrvati progledati pa neće čekati da neki naš sud zločinca koji im je uništio djetetov život proglasi nevinim. Neka gori vječna nam Hrvatska!