<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ministar poručio građanima: Štedite, nemojte jesti!

BAHATOST POLITIČARA

Kada pomislite da bahatosti političara, u jednoj od najtežih kriza u kojoj se BiH nakon rata nalazi, nema kraja, oni vas iznenade.

14. august 2012, 12:00

Tako je ministar trgovine FBiH Milorad Bahilj, nakon sastanka sa generalnim direktorom BH Gasa Adnanom Kresom, na pitanje novinara kako preživjeti poskupljenje, uz ciničan smijeh kratko odgovorio: "Štedite, nemojte jest'!"

Sastanak je upriličen povodom zahtjeva BH Gasa Vladi Federacije Bosne i Hercegovine za povećanje cijene plina od 20,12 posto, o kojem bi Vlada FBiH trebala odlučivati na nekoj od sljedećih sjednica. Kakav će biti stav ministra trgovine kojem na zvaničnom profilu na siteu Vlade FBiH uz ime stoji i nadimak Baja.

"Građani Sarajeva plaćaju najmanju cijenu grijanja, odnosno cijenu za Toplane i to oko 1,18 KM po kvadratnom metru. Ti građani kojima je nemoguće isključiti dotok toplotne energije su i najveći dužnici i taj dug iznosi 72 miliona KM prema Sarajevogasu, koji BH Gasu duguje 38 miliona KM", pojasnio je ministar, za sve okrivljujući one kojima je izjavom, koju imate priliku čuti na snimku, poručio da mogu platiti račune, samo trebaju prestati jesti...

Kada pogledamo ovakve izjave, jasno nam je zbog čega popularni "Nadrealisti" u današnje vrijeme ne prave emisije - u političarima imaju preveliku konkurenciju, jer ono što nam je nekada bio skeč danas imamo u praksi.

Nikšić: Bahiljova izjava je bahata i moguća je njegova smjena

Predsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je rekao da bi zbog bahate izjave "Štedite, nemojte jest'!" ministar Milorad Bahilj mogao biti i smijenjen.

"Ovo ne može proći bez reakcije. Izjava ministra Bahilja je neoprostiva, čak i kada je govorimo u šali. Učinit ću ono što mi dopuštaju Ustav i Zakon. Iskoristit ću svoje pravo i tražiti od ministra Bahilja da podnese ostavku ili da pokrenem pitanje njegove smjene", rekao je premijer Nikšić za RSG radio.

On je dodao da će, prije svega, ministru Bahilju dati šansu da objasni javnosti zašto je i kako juče novinarima, na pitanje kako preživjeti najavljena jesenja poskupljenja, rekao: "Štedite, nemojte jest'!".