Park u Banjaluci: Priveden šetač koji je branio dvorište

PRILAZ

Park u Banjaluci: Priveden šetač koji je branio dvorište

Piše: Maja Isović

Svi bageri koji su došli da postave ogradu i zatvore prilaz povukli su se kad su došli novinari, ali su se ponovo vratili.

Uz zemljište „Picinog parka“ u Banjaluci, na kojem se gradi stambeno-poslovna zgrada, nalazi se privatna parcela, a do nje vodi uzak put. Danas su radnici koji rade na gradilištu htjeli da zatvore taj put, što je uznemirilo vlasnika te parcele, Željka Vulića, jer mu od tog puta, kako kaže „zavisi život“. Okupili su se i šetači da podrže Vulića, a policija je privela jednog od njih. Riječ je o Branislavu Račiću iz Banjaluke. 

 

Šetači su dobili ključeve od auta privedenog i jedva su ga pomjerili, jer im je policija blokirala izlaz.

 

Svi bageri koji su došli da postavljaju ogradu  i zatvaraju prilaz povukli su se kad su došli novinari, ali se se kasnije ponovo vratili i jedan od nih još uvijek stoji u prolazu.

 

Privedeni Branislav Račić prije hapšenja rekao nam je da je vlasnik zemljišta na kojem se nalazimo u teškim okolnostima i da mu na neki način treba pomoći, jer  je očigledno da on, kako fizički, tako i psihički, trpi zbog okolnosti u kojima se snašao.

 

Željko Vulić je rekao da su on i njegov brat vlasnici ovog zemljišta, a za njegovo očuvanje posljednjih nekoliko godina predavali su sve moguće administrativne papire i zahtjeve. Oni na ovom zemljištu imaju malu auto-mehaničarsku radnju, a svako jutro budi se uz veliku količinu prašine.

 


 

(Željko Vulić)

 

„Posljednjih petnaest godina bili smo zaokupljeni rješavanjem statusa, jer je po regulacionom planu ovdje predviđeno sve da se sruši. Sve što su nam tražili mi smo obezbijedili, jer smo znali da samo tako možemo riješiti svoj status za dalje, ali ništa nam nije pošlo za rukom. Na svim instancama smo odbijeni i ovaj čovjek koji je dobio građevinsku dozvolu za gradnju ovdje pravi logor. Danas su došli da nam zatvore uski prilaz koji vodi do moje parcele i ja sam očajan zbog toga, a ovo gdje mi stojimo to je logor, jer neće postojati nikakav pristup kad oni sprovedu ono što su regulacionim planom naumili“, rekao je Vulić sa suzama u očima.

 

Kaže da ukoliko pogledamo plan za njegovu parcelu, možemo vidjeti samo kocku na kojoj nema ništa i koja nema nikakav pristup.

 

 

 

„Sve sam zakonske mogućnosti iscrpio i jedino mi preostaje da se fizički oduprem svemu ovome, jer zaista ne vidim drugi izlaz iz situacije u kojoj se nalazim. Stalno mi dolazi neka inspekcija, a svako jutro čekam nova ispitivanja od strane inspektora i čekam šta će mi uraditi, a tako je nemoguće živjeti. U ovoj situaciji mogu reći ne samo da mi posao trpi zbog ove situacije, nego i život“, rekao je za BUKU Vulić.

 

 

Policija je još uvijek na licu mjesta, ali nisu željeli da komentarišu dešavanja, ali ni privođenje Račića. 

 

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Račićem, ali nije se javljao na pozive.

 

 

Komentari na tekst (7)
Objavljeno:
Zar nisu s covjekom mogli da naprave nekakav financijski kompromis,onoj babetini za sprecavanje rusenja crkve davali 3 000 000 km,zasto i sa covjekom ne vide kako to najbezbolnije rijesiti.
Objavljeno:
Ne daj se Brane, Skokolski je uz tebe :)
Che
Objavljeno:
Fasizam se kad tad okrene i protiv "svoga stada". Sad "stado" treba da trpi, jedan odredjeni period, da bi se srtvorili uslovi za rusenje rezima...
b.
Objavljeno:
Ovo je gora otimačina nego u ratu! Užas
Objavljeno:
чему све ово води..нека нам је бог на помоћи..један фитиљ зачас постане буктиња,
Objavljeno:
Sad, kada su SNSD-ovci dogurali do toga da o našim sudbinama odlučuju bez zakona, vrijeme je da i mi o sudbini SNSD-a odlučimo bez izbora. Ne trebaju meni izbori da svakoga dana kaznim one koji su došli da otimaju, počeo sam odavno da SNSD-ovce otvoreno tretiram kako i zaslužuju, makar se po prvi put vidjeli u životu: svako ko podržava ovakvu otimačinu, makar samo i članstvom u toj partiji kriminalaca, može biti kažnjavan svaki dan, po cijeli dan, baš kao i mi koji moramo da ih još malo trpimo.
Objavljeno:
A da proba da kontaktira "predsednika" mozda on ipak"pomogne." Neka, vecina ce opet da glasa za PREDSEDNIKA ,bez obzira na sve. Cak i oni sto "setaju"
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.