<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nova hapšenja u Banjaluci

KRIVIČNA DJELA

Uhapšeni službenici ministarstava pravde i unutrašnjih poslova RS koji su osumnjičeni da počinili više krivičnih djela

16. august 2012, 12:00

Banjalučka policija je na području ovog grada uhapsila četiri lica, među kojima su i službenici ministarstava pravde i unutrašnjih poslova Republike Srpske, osumnjičeni da su od 27. maja do 19. jula počinili više krivičnih djela.

Kako Srna saznaje u policiji Republike Srpske, juče su uhapšeni Banjalučanin Branislav Smiljanić (36), osumnjičen za osiguraničku prevaru i davanje mita, te lice čiji su inicijali D.Đ. (45) iz Banjaluke, zaposleno u Sudskoj policiji, osumnjičeno za davanje mita.

Osim njih, uhapšeni su i lice čiji su inicijali B.V.(39) iz Banjaluke, zaposlen u banjalučkoj Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja, osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, kao i Miodrag Pejić (37) iz Kotor-Varoša, osumnjičen za navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja.

Smiljanić je 27. maja u 4.30 časova u Banjaluci učestvovao u saobraćajnoj nezgodi neregistrovanim vozilom "audi A7", vlasništvo Miodraga Pejića.

Smiljanić je, da bi izbjegao alkotestiranje, posredstvom D.Đ. kontaktirao B.V. koji je vršio uviđaj. B.V. nije izvršio alkotestiranje i u zapisnik je upisao neistinite podatke, za šta je dobio još neutvrđenu korist.

Nakon ove saobraćajne nezgode, Pejić je prikupio sve dokumente za vozilo "audi A7", iako je znao da je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi i da je tehnički neispravno. On je registrovao ovo motorno vozilo tako što je prikazao lažno stanje i doveo u zabludu referenta za registraciju vozila u Kotor-Varošu.

Nakon toga, Pejić sa prikupljenom dokumentacijom o saobraćajnoj nezgodi odlazi u banjalučku Poslovnu jedinicu Osiguravajuće kuće "Kroacija osiguranje" od koje 19. jula naplaćuje 23.000 KM kasko osiguranja.

Nad navedenim licima u toku je kriminalistička obrada, a policija će nadležnom tužilaštvu protiv njih podnijeti izvještaj za počinjena krivična djela.

Policijskom službeniku B.V. biće uručeno rješenje o privremenom udaljenju iz MUP-a RS, do okončanja krivičnog i disciplinskog postupka.

Hapšenja su izvršena u okviru akcije "Proljeće", koje provodi MUP RS, s ciljem borbe protiv korupcije. Akcija će biti nastavljena, potvrdili su iz Ministarstva.