10 razloga zbog kojih treba da pijete pivo

PIVO

10 razloga zbog kojih treba da pijete pivo

Piše: BUKA

Umjerenost je ključna kada je alkohol u pitanju, a što se tiče piva najbolji rezultati se postižu jednom "zidarskom" flašom od pola litre dnevno.

JAČE KOSTI

 

Pivo sadrži visoke nivoe silicijuma, koji je dobar za zdravlje kostiju.

JAČE SRCE

 

Pola litre piva dnevno smanjuje rizike od srčanih oboljenja za 30 procenata, jer podiže nivo "dobrog" holesterola koji sprečava da se arterije začepe.

ZDRAVIJI BUBREZI

 

Naučnici iz Finske izdvojili su pivo od ostalih alkoholnih pića, jer su otkrili da u značajnoj mjeri smanjuje rizik od pojeve kamena u bubrezima.

JAČA ZDRAVLJE MOZGA

 

U studiji iz 2005. sprovedenoj na 11.000 starijih žena pokazalo se da su žene koje umjereno piju na testovima mentalnih sposobnosti postizale rezultate kao da su 18 mjeseci mlađe.

SMANJUJE RIZIK OD RAKA

 

Portugalska studija je pokazala da mariniranje šnicle u pivu za 70 posto smanjuje karcenogene supstance, koji se stvaraju kada se meso prži u tiganju.

PODIŽE NIVO VITAMINA

 

Pivopije imaju za 30 posto veće nivoe vitamina B6 u krvi nego oni koji ga ne piju i duplo više od onih koji piju vino. Pivo sadrži i vitamin B12 i folnu kiselinu.

ŠTITI OD INFARKTA

 

Istraživači sa Harvarda otkrili su da umjerene količine alkohola, uključujući i pivo, pomažu da se spriječi stvaranje krvnih ugrušaka koji blokiraju krv koja teče do srca, vrata i mozga i koji izazivaju najčešći tip infarkta.

SMANJUJE RIZIK OD DIJABETESA

 

Studija iz 2011. sprovedena na 38 hiljada sredovječnih muškaraca pokazala je da kad oni koji povremeno piju jedno do dva pića dnevno, rizik da će im se razviti dijabetes tipa dva smanjuje se za 25 procenata.

SMANJUJE KRVNI PRITISAK

 

Jedna studija u kojoj je učestvovalo 70 hiljada žena između 25 i 40 godina pokazala je da je pivo još bolje od vina u snižavanju krvnog pritiska.

PRODUŽAVA ŽIVOT

 

Još 2005. je otkriveno da oni koji umereno piju žive duže, jer se takvom konzumacijom alkohola smanjuje srčana oboljenja, infarkt i dijabetes.

 

 

 

Komentari na tekst (25)
Objavljeno:
osobe koje dnevno popiju jedno ili dva piva su stoprocentni alkoholičari
Objavljeno:
osobe koje piju svaki dan jedno ili dva piva su stoprocentni alkoholičari.
Objavljeno:
ovo je obična laž, pivo podiže pritisak baš kao i vino...
Objavljeno:
Sta mu dodje to umerena kolicina ? 10-15 piva moze li ? :D
Objavljeno:
Ovaj sto ovo pise zamajava narod. Pola naroda je alkoholicar i baraba i ima socijalne probleme a oni o zdravlju piva, ma ajte molim vas. Sto ne naprave istrazivanje u Bosni nego tamo u Finskoj i zamlatama.
Objavljeno:
Pa imal đe sad kupiti tog piva Quo Vadis što mu je rok 45 dana? Osjetim i ja da pivo nije kao nekad al šta je tu je nema boljeg?
Objavljeno:
Da ste radili na radnom mestu na kojem sam ja radila skoro 15 godina, bili bi ste ljuti na autora ovog članka kao što sam ja sad ljuta... Pivo više nije pivo. To je hemija kao sto je uglavnom sve hemija. Pogledajte samo po roku upotrebe... Nekad je pivo bilo pasterizovano i trajalo je 45 dana...imalo je deklarisan datum proizvodnje...sada ne, samo rok upotrebe.. A kad je proizvedeno...ko zna....niko sem proizvođača---... ČIME SE POSTIGNE TRAJNOST? KONZERVANSIMA. Moji prijatelji više ne piju pivo u onim količinama kao pre... Ja im stalno govorim o onome o čemu se ne govori... pijemo i jedemo smeće. To tvrdim jer ZNAM. Vino....strašno....ono je još ugroženije.... Vino od 250-300 dinara...to je hemija....čista hemija..... Ali da ne dužim, mislim da cu napraviti blog na ovu temu. po profesiji sam prehrambeni tehnolog i često me je stid moje profesije. Postali smo savršeni falsifikatori.
Objavljeno:
Ti sto pijes Votku, ti ces brzo umrijeti ;) Pivo je zakon
Objavljeno:
Ha a ja ženi non stop govorim da pivo koristim iz medicinskih razloga a nije mi verovala...aj zdrao odoh videti imali ga i na recept u apotekama...
Objavljeno:
Pivo palo na 8. tački, a za ostalo ćemo da vidimo........ ....
Objavljeno:
Pa ja po ovom neću nikad umrijeti :)
Objavljeno:
je*o pivo, votka je zakon
Objavljeno:
odo sad popit pivo, cejf mi krenu kad ovako procitah lijep clanak
Objavljeno:
Pola litra piva dnevno, pola litra vina dnevno, čašica do dvije nekog žestogog alkoholnog pića i lagano u alkoholičare :-)
Objavljeno:
joj kako cu se na rokati cim ustanem,kako ovo nisam ranije procitao da ne propustam noc
Objavljeno:
ja verujem da je tako pivo nema alternativu zato se ovako dobro osecam ... ziveli
Objavljeno:
E, sada imam razloga da sljokam, i da smrdim na pivu. Ajde rode, zivi mi meni bili
Objavljeno:
a sta ce oni koji piju gajbu piva po danu
Objavljeno:
Daj babi pivu
Objavljeno:
Ako mene pitate Pivo je milion puta zdravije od bilo kakvog viskija votke ili neke zestine Naravno osem rakije :)))))))))))) Inace samo Rakiju i Pivce ali ladno konzumiram :P :)))))
Objavljeno:
pivo je raja :) :D
Objavljeno:
KAŽU AKO SVAKI DAN PIJEŠ NEKO ALKOHOLNO PIĆE........SMATRA SE DA SI OVISNIK......?????
Objavljeno:
!!!
Objavljeno:
Pivo je ZDRAVOOO!
Objavljeno:
..samo vi mene tješite..
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.