Sutra počinje 3. Konferencija mladih BiH u Banjaluci

DOM OMLADINE

Sutra počinje 3. Konferencija mladih BiH u Banjaluci

Piše: BUKA

Treća Konferencija Mladih Bosne i Hercegovine počinje sutra, a održava se do 24. avgusta u Domu Omladine u Banjaluci.

Na današnjoj press konferenciji prisutnima su se obratili Dijana Tepšić, voditeljka muzičke radionice, Nina Govedar, voditeljka liderske radionice, Aleksandar Dragićević, generalni menadžer Konferencije Mladih BiH, Sonja Kesić, izvršna direktorica Konferencije Mladih BiH i Iva Arsić, portparolka Konferencije Mladih BiH.

"Konferencija Mladih BiH održava se treći put sa nešto drugačijom tematikom, nakon uspješno realizovane dvije Konferencije 2009. i 2010. godine. Trideset učesnika iz Bosne i Hercegovine proćiće program koji se sastoji od edukativnih i umjetničkih radionica", istaknuto je danas.

 

Voditelji radionica u toku Konferencije biće afirmisani predavači i saradnici: Dijana Tepšić (muzička radionica), Igor Tešić (filmska radionica), Marija Gajić (literarna radionica), Nina Govedar (liderska radionica), Maja Vujošević (fotografska radionica) i Bojan Kolopić (glumačka radionica).

Organizatori su objasnili da je cilj Konferencije povezivanje mladih ljudi iz cijele BiH koji će nakon što prođu edukativno-umjetnički program imati mogućnost da javnosti prezentuju svoj zajednički angažman na svečanom zatvaranju koje će se održati 24. avgusta u 20 sati u Domu Omladine u Banjaluci.

 

"Na taj način, podstiče se njihova aktivnost, kreativnost, socijalizacija, rad u lokalnoj zajednici, oslobađanje predrasuda na osnovu pola, nacionalnosti i socijalnog statusa. Takođe, kroz ovaj projekat, učesnicima se pruža prilika da se sa voditeljima radionica, koji su profesionalci iz umjetničkih oblasti za koje učesnici pokazuju interesovanje, usavrše na kreativan način i steknu nova iskustva", dodaju organizatori.

Organizator 3. Konferencije Mladih BiH je Udruženje građana „Benevolentia“ iz Banjaluke u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.