Ranka Mišić: Šta će radnici na ulicama, kad im je ionako loše?

Paradoksalno, zar ne?

Ranka Mišić: Šta će radnici na ulicama, kad im je ionako loše?

Piše: BUKA / E.P.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić dosta "uspješno" uvjerava javnost nije vrijeme ni za kakve radničke proteste na ulicama RS, jer se nema šta tražiti na ulici, iako je situacija loša (?!).

Prema njenim riječima  radničke proteste priželjkuju samo "pojedini mediji, neke nevladine organizacije i pojedine političke partije", pa stoga radničkih protesta neće ni biti.


"Nekome bi jako odgovaralo da ima 100.000 ljudi na ulicama Banjaluke. A ima i onih kojima to nikako ne bi odgovaralo. Mi sada moramo izbalansirati cijelu tu priču da dobijemo ono što nam treba, a da što manje imate gubitaka", rekla je predsjednica Saveza sindikata  za list "Nezavisne novine".

Ona je istakla da se na ulice izlazi kada se ima snage i kapaciteta mijenjati stvari, odnosno mijenjati vlast.

"Ako će se izaći samo da se radnicima kaže da je loše, onda je to jalov izlazak", dodala je Mišićeva, istaknuti borac za radnička prava u RS.
 
Socijalni psiholog Srđan Puhalo kaže da ako izuzmemo 1. maj radnici na ulicama nisu bili još od 1941. godine da bi se borili za svoja prava ili da bi ukazali na tešku ekonomsku situaciju.

"Postavlja se pitanje koga sindikati uopšte predstavljaju i koliku potporu imaju medju samim radnicima. Čak i da ih prva sindikalka pozove, pitanje je da li bi se odazvali na poziv" kaže za BUKU Puhalo.

 

 

Komentari na tekst (19)
Objavljeno:
j... vas komentar jestel išta konkretno uradili, svi vi neradite ništa samo kukate meni je dobro j..... se za vas i vaše komentare
Objavljeno:
ona je reprezentativna....niko drugi me smije i ne moze biti....vec 4 godine....
Objavljeno:
pa normalno kada je u sprezi sa vlasti nju prvu treba skloniti sa tog mijesta ,ona ne zastupa radnička prava ,šušne Dodik malo u đep , pa vidite da izgleda bolje i skuplje obučena negoli pre dolaska na mijesto u sindikatu , Mišičku smijeniti, RADNICI I NE ZAPOSLENI SVI TREBAJU IZAČI BLOKIRATI GRAD
Objavljeno:
da-bog-da dosla u situaciju da sazna zasto radnici izlaze na ulicu
Objavljeno:
da-bog-da dosla u situaciju da sazna
Objavljeno:
da bog da dosla u tu situaciju da sazna zasto bi radnici na ulice
Objavljeno:
Odavno sindikati ne zastupaju radnike u RS, to su plaćenici vladajuće stranke i poslodavaca, gledaju isključivo samo svoj interes jer da nije tako, možda bi situacija oko privatizacije i same privrede izgledala drugačije....
Objavljeno:
Od ovakvog sindikata radnik ima više štete nego koristi, sračunajte koliko izdvajate mjesečno od plate pa to pomnožite sa mjesecima, godinama- bolje je te novce u sebe uložiti nego u njihove sve deblje i masnije guzice.
Objavljeno:
oba sindikata RS FEDERALNI SU KOČNIČARI RADNIČKOG POKRETA NJIHOVE VOĐE PRODUŽENA RUKA DODIKA LAGUMĐIJE ONI SU HIGIJENSKI ULOŽCI NAŠI DUŠEBRIŽNIKA ALI OPET ČE GLASATI ZA TE ŠUPKE
Objavljeno:
koja budala pa vrijedila bi puno vise samo da drzi usta zatvorena kada vec nema sta pametno reci
Objavljeno:
Ova je "pravi" lik. Sigurno je clan vladajuce stranke. Vjerovatno ni ona ne zna sta treba da radi. E sada je problem sto ce ipak vecina radnika opet glasati za istu stranku i tako se zatvara krug.
MeM
Objavljeno:
Od ove Mišićke mi se povraća. Vladin čovjek 100%.
Objavljeno:
Izgleda da su u pravu oni što je zovu ministarka za sindikalne poslove. Dokazuje to svakim danom sve više.
Objavljeno:
KO.je uopste RANKA MISIC \zena koja je samo na rijecima jaka i to je nekad bilo..RANKA MISIC je tajni vladin igrac i u ime nas nekih neka ne daje izave sta ima ona da prica dok je naj niza plata 350km ..sta je ona uopste ucinila za radnike u poslednjih 5godina i ne samo ona tako i onaj CLAN SINDIKADA ZA PROSVJETU i svi ostali..KO je RANKA MISIC da savjetuje hoce li se na ulicu ili nece ONA NIJE GLADNA IGRA ZA VLAST,..
Objavljeno:
Užas. "Sjedite kod kuce, tako vam je kako vam je, ne treba mijenjat nista, ne možete promijeniti ništa, vlast je takva kakva je!" Jel to poruka ove gospodje? Na ulici se traže ostavke, odgovornost za neuspjehe, odgovornost za bahata ponašanja i propuste...
Objavljeno:
Uvijek nekom nešto ne odgovara,ovdje je u pitanju većina radnika koji su učlanjeni u samostalne sindikate i treba da djeluju samostalno.Sindikat je formiran da štiti interese radnika ,u ovom slučaju su im ugrožena radnička prava ,oni treba da ih traže od svoje org.mirnim putem,ako ne onda idemo na ulice...odgovaralo to kome ili ne.Ne odnosi se ovo samo na RS već i na FBiH.Ja bi gospođi Mišić,predložila da stane na čelo demonstracija(izlazak na ulicu) ili da nekom drugom ustupi fotelju koju joj plaćaju ugroženi radnici.Sit gladnom ne vjeruje...
NN3
Objavljeno:
Ljudi, stvarno volim komentare, svasta pokazu, ali do kada vise komentarisati isprazne likove na nasoj dnevno-politickoj sceni....Ovo je strasno ( mislim na onu sa slike )
Objavljeno:
Ovo mi je samo potvrdilo ispravnost moje ovosedmične odluke da prekinem članstvo u sindikatu.
Objavljeno:
Nekome bi odgovaralo, a nekome i ne bi odgovaralo. Koga gđa Mišić uopšte zastupa? Radnike ili vlast? Znam da je pitanje apsurdno i da znamo svi njemu ulogu ali morao sam ga napisati.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.