Policajci u civilu brutalno pretukli urednika u NIN-u !

Sramota!

Policajci u civilu brutalno pretukli urednika u NIN-u !

Piše: BLIC / BUKA

Pripadnici beogradske policije, u civilu, juče su u Dunavskoj ulici, kod zgrade kompanije “Ringier Axel Springer”, poslije svađe u vezi saobraćaja, brutalno pretukli, vezali lisicama i vadili pištolj na Vladimira Piacuna (39), tehničkog urednika u NIN-u. Piacun je odveden u zgradu policije gde mu je određeno zadržavanje, jer je osumnjičen za nasilničko ponašanje.

 Policajci u civilu bili su u "civilnoj tojoti” kada su preprečili put Piacunu koji je vozio motor.

"Sve se to odvijalo munjevito. Odmah su istračali vozač i suvozač iz “tojote”, i bez ikakvog predstavljanja, legitimisanja, počeli da udaraju Piacuna. Oborili su ga na zemlju, a pri tome mu je jedan stavio lisice na ruke. Udarali su ga dok je on ležao na stomaku, a jedan od njih je, bez ikakvog povoda i razloga, izvadio i pištolj. U tom trenutku pritrčalo je obezbeđenje firme i tek tada je jedan od njih izvadio službenu legitimaciju "pričaju svjedoci napada koji su u to vrijeme bili ispred zgrade kompanije “Ringier Axel Springer” u kojoj su redakcije nedjeljnika NIN i dnevnih listova "Blic", "Alo" i "24 sata".

 
"Napad policajaca u civilu na tehničkog urednika NIN-a Vladimira Piacuna, koji se dogodio ispred naše redakcije, koji je, kako očevici pretpostavljaju, izbio zbog nekog saobraćajnog nesporazuma, bio je neprimeren i odavao je utisak prekomene upotrebe sile. Tek posle grube intervencije, udaraca i izvlačenja pištolja, policajci su se legitimisali" rekao je za “Blic” Nebojša Spaić, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.