FILM

Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću

Objavljeno: 27.08.2012. - 07:39
Na Manjači je juče, u sklopu centralne manifestacije 47. Kočićevog zbora, počelo snimanje serije i filma inspirisanih životom i djelom pisca i narodnog tribuna Petra Kočića.
Autor: Buka/Agencije
Veličina slova: a a a

Direktor Alternativne televizije Nataša Tešanović istakla je da se velikanu srpske književnosti stvara drugačiji spomenik, prilagođen današnjem vremenu i generacijama.

"Na osnovu Kočićevih djela snimljeno je više televizijskih serija i realizovano više pozorišnih predstava, ali životopis čovjeka, koji je toliko inspirativan za jedan narod, a opominjući i poučan za pojedinca, nikada nije doživio ekranizaciju", rekla je Tešanovićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković istakao je da narodi, države i entiteti koji ne umiju da poštuju prošlost ne mogu da računaju ni na budućnost. "Imamo obavezu i dužnost da ukažemo na državotvornost i otpornost koju je imao ovaj kraj i regija, a koji treba da opstaje i traje", istakao je Novaković.


Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.