Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću

FILM

Snimljena prva klapa filma i serije o Petru Kočiću

Piše: Buka/Agencije

Na Manjači je juče, u sklopu centralne manifestacije 47. Kočićevog zbora, počelo snimanje serije i filma inspirisanih životom i djelom pisca i narodnog tribuna Petra Kočića.

Direktor Alternativne televizije Nataša Tešanović istakla je da se velikanu srpske književnosti stvara drugačiji spomenik, prilagođen današnjem vremenu i generacijama.

"Na osnovu Kočićevih djela snimljeno je više televizijskih serija i realizovano više pozorišnih predstava, ali životopis čovjeka, koji je toliko inspirativan za jedan narod, a opominjući i poučan za pojedinca, nikada nije doživio ekranizaciju", rekla je Tešanovićeva.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković istakao je da narodi, države i entiteti koji ne umiju da poštuju prošlost ne mogu da računaju ni na budućnost. "Imamo obavezu i dužnost da ukažemo na državotvornost i otpornost koju je imao ovaj kraj i regija, a koji treba da opstaje i traje", istakao je Novaković.


Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.