<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Je li moguće da postoji život na Marsu?

Mars je prepun vanzemaljaca, tvrde mnogi nakon što je robotizirano vozilo Curiosity dotaknulo tlo crvene planete i uključilo kamere. Već je dosad, ako je vjerovati onima koji vole dramatizovati istraživanja i pojave u svemiru, Curiosity snimio više navodnih NLO-a i anomalija u svom neposrednom okruženju.

27. august 2012, 12:00

Ima tu svega, od klasičnih letećih tanjira do navodnih ljudskih fosila, a mašta, uz elemente ozbiljnog istraživanja, daje savršeni poligon za konstrukcije. Tako se ovih dana naveliko piše o četiri nepoznanice koje posebno intrigiraju pozornost nakon što su prve snimke s Marsa došle na Zemlju.

Nešto odmah nije bilo jasno. Prva snimka koja je poslana s Marsa jasno pokazuje neku mrlju, koja je na snimci, koja je došla 45 minuta kasnije, jednostavno nestala. Međutim, nije to bila nikakva izvanzemaljska aktivnost, već prašina koja se podigla kada je vozilo sletjelo u krater.

Na jednoj snimci koja se može vidjeti i na YouTubeu mogu se razabrati objekti koji nalikuju letećim tanjurima. Snimku je na internet stavio korisnik pod imenom StephenHannardADGUK i pojasnio da je koristio neke posebne filtre kako bi se sve bolje vidjelo.

“Šta su ta četiri predmeta, NLO-i, čestice prašine ili nešto drugo, odlučite”.

Internetski fanatici koji iz muhe često vide slona, proširili su brojne priče i teorije, a neki na snimkama vide i živa bića. No, stručnjaci koji su pogledali snimku brzo su došli do odgovora. Riječ je o “mrtvim pikselima” na kamerama u robotiziranom vozilu. “To imaju sve takve kamere koje se koriste u Curiosityju i na atmosferi poput one na Marsu takvi su efekti izvjesni”, kazao je za Huffington Post Marc D’Antonio, foto i videoanalitičar koji često radi i na projektima za američku vladu, a stručnjak je za proučavanje snimaka na kojima su navodno NLO-i.

Na drugoj videosnimci koja se također pojavila na YouTubeu, a pogledalo ju je 400.000 ljudi, pojavljuju se male, bijele točke na Marsovu nebu. Navodno je tu snimku slučajno pustila NASA, a još uvijek nije posve jasno je li riječ o autentičnoj, jer originalna nije imala te bijele točke. Ako jest, tvrde znanstvenici, onda je vrlo zanimljiva. Za mnoge, sjajan poligon za spekulacije. Tako sada neki kažu da je Curiosity odmah ulovio NLO na Marsu, a NASA to nije željela otkriti. Poslala je prvo jedne slike, a sve je “otkriveno” kada su slučajno procurile i druge.

Preuzeto iz Jutarnjeg lista


Pogledajte video :





NASA otkrila „kosmičku supermamu“