<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Federer i Murray lako, baš kao i Azarenka, Clijsters i Li

Prvi dan US Opena

Prvog dana posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone, US Opena, većih iznenenađenja nije bilo ni kod muškaraca, ni kod žena.

28. august 2012, 12:00

Jedini meč čiji se ishod može smatrati pomalo iznenađujući jest onaj između Čehinje Kristyne Pliškove i Njemice Julije Goerges, 18. nositeljice turnira, te Rumunke Sorane Cirstee i druge Njemice Julije Goerges. Iznimno talentovana Čehinja (20) slavila je sa 7-6(4) i 6-1, te izborila tek drugi put u karijeri 2. kolo nekog Grand slam turnira. Isto joj je pošlo za reketom ove godine u Wimbledonu. Rumunjka Cirstea vratila se iz seta zaostatka i izbacila 16. nositeljicu iz Njemačke - Lisicki.

Trostruka pobjednica ovog turnira Kim Clijsters (29) imala je lagan zadatak u 1. kolu protiv domaće predstavnice, 16-godišnje Victorije Duval. Bilo je 6-3 i 6-1 za belgijsku teniserku, kojoj je ovo ujedno i posljednji Grand Slam turnir u karijeri.

Treća teniserka svijeta, lijepa Ruskinja Marija Šarapova, također nije imala problema da izbori 2. kolo kada je sa 6-2, 6-2 bila bolja od mađarske predstavnice Melinde Czink. Gotovo jednako lagan zadatak imala je i Kineskinja Na Li koja je sa 6-2, 6-3 bila bolja od Britanke Heather Watson.

Od ostalih rezultata kod žena izdvojimo još pobjedu prve igračice svijeta, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke, koja je sa 6-0 i 6-1 bolja bila od Ruskinje Aleksandre Panove, te pobjedu pete nositeljice Petre Kvitove nad Slovenkom Polonom Hercog (7-6(6), 6-1).

U muškom dijelu žrijeba neokrznuti su 1. kolo prošli i finalisti ovoljetnih olimpijskih igara i trećeg Grand Slama sezone, Roger Federer i Andy Murray, koji bi se nakon Wimbledona i Igara mogli ponovno susresti u žrijebu i to "već" u polufinalu.

Federer je u večernjem programu sa 6-3, 6-2 i 6-4 bio bolji od domaće uzdanice Donalda Younga, dok je Murray nadigrao Rusa Alexa Bogomolova Jr sa 6-2, 6-4, 6-1.

Od ostalih rezultata spomenimo i ispadanje Nijemca Floriana Mayera, 22. nositelja, koji je pri zaostatku 3-6, 2-6, 2-3 odlučio zbog povrede predati meč Amerikancu Jacku Socku.

Veterani američkog tenisa, Mardy Fish i James Blake, također su izborili 2. kolo pobjedama nad Japancem Go Soedom, odnosno Slovakom Lukašem Lackom. Fish je Japanca riješio u tri, a Blake Slovaka u četiri seta.