<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Saša Papac okončao karijeru

Poželio sreću reprezentaciji

Bh. nogometni reprezentativac Saša Papac (32) i zvanično je okončao karijeru.

28. august 2012, 12:00

Papac je na kraju prošle sezone završio svoj šestogodišnji boravak u škotskom Glasgow Rangersu. Iako se vjerovalo da će Mostarac pronaći novi klub i odigrati još koju sezonu, odlučio je okačiti kopačke o klin. Potvrdio je to u razgovoru za Dnevni list, na čiju email adresu je sam poslao "oproštajne rečenice".

“Nakon dužeg razmišljanja odlučio sam okončati svoju igračku karijeru. Iz zdravstvenih razloga nisam više u stanju odgovarati zahtjevima profesionalnog nogometa. Svim mojim bivšim klubovima želim puno sreće u sljedećim sezonama, a reprezentaciji plasman na SP u Brazilu...”, kazao je Papac.

Na Iborxu u Glasgowu je Papac igrao od 2006. godine, kada je na insistiranje francuskog stručnjaka Paula Le Guena stigao iz bečke Austrije. S Rangersima je osvojio osam trofeja, od čega tri naslova, dva škotska Kupa, te dva Liga kupa. Igrao je finale Kupa UEFA...

Igrao je u BiH za mostarske klubove Velež i Zrinjski te Široki Brijeg. Bio je i član austrijskog Karntena te Klagenfurta. Jednom je prilikom za Dnevni list izjavio da mu je automobilska nesreća, koju je doživio 2005. godine, pomogla u karijeri, iako mu je, kako je rekao, istovremeno i skratila karijeru za nekoliko godina.