Ivana Kapuran: Fotografija je prozor u novi svijet

Predstavljanje fotografa

Ivana Kapuran: Fotografija je prozor u novi svijet

Piše: BUKA/Predstavljanje fotografa

Ivana Kapuran rođena je 1983. godine u Banja Luci. Inspiraciju za fotografiju vidi u voljenim osobama, nesvakidašnjim prizorima i prirodi.

"Za fotografiju se kaže da donosi hiljadu riječi, ja pak mislim da nije tako, fotografija je za mene prozor u sasvim novi svijet. Svaka fotografija ima svoju snagu i sigurno će uvijek naći put do oka posmatrača, u čemu i leži toplina samog fotografisanja. Fotografijom se bavim iz lične satisfakcije, jer je taj hobi moj filter. Omiljene fotografije su mi one koje ću tek da napravim", rekla je za BUKU Kapuran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezan tekst:

 

Radovan Pavlić: Fotografija je moj način da se opustim

 

 

Komentari na tekst (6)
Objavljeno:
Super fotke Ive , pusti ove iskompleksirane idiote.Ljubac
Objavljeno:
Koja je to po tebi jedina fotografija OPET MARKO?
Objavljeno:
Ja, nisi ti mene izgleda shvati (i ne čudi me). Volim ja fotografiju ali u ovom članku ima samo jedna.
Ja
Objavljeno:
Ne znam čemu toliki bojkot fotografijama?...Nigdje u tekstu gore ne piše, profesijonalni fotograf, školovani fotograf, niti išta slično...Ako je grijeh baviti se fotografijom iz hobija i ličnog zadovoljstva...Onda bacimo svi fotoaparat u kantu za đubre...I živeli samo profi fotografi... I sigurno ovom objavom, neće izaći iz anonimnosti i postati poznata...al eto , što ne bi vidjeo fotografije jednog fotografa amatera... Pozdrav
Objavljeno:
Nije kriva ta treba. Ona fotografiše kako zna. Problem su oni koji takvima daju prostor u medijima i nazivaju ih fotografima!
Objavljeno:
Ovo nije fotografija, ovo se zove "snapshot". Ne zna se šta je veći lapsus, urednik koji ne zna o čemu piše ili fotograf koji ne zna osnove fotografije.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.