<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Top 10 pjesama za podizanje raspoloženja

PO IZBORU NME-A

Uticajni muzički magazin NME (New Musical Express) nedavno je objavio ljestvicu 50 najboljih pjesama za podizanje raspoloženja. Donosimo vam izbor prvih deset da biste lakše prebrodili kraj ljeta i povratak na posao.

31. august 2012, 12:00

10. Two Door Cinema Club, 'Something Good Can Work'

Deseto je mjesto pripalo slabo poznatoj irskoj grupi koja iza sebe ima tek jedan album, ali i vrlo veseli singl 'Something good can work', koji doista popravlja raspoloženje i budi optimizam.


9. Fleetwood Mac, 'Go Your Own Way'

Pjesma za podizanje raspoloženja rock veterana koji stvaraju muziku još od kraja 60-ih. Iako zapravo govori o prekidu veze, uredništvo NME-a je zaključilo da tema ne mora nužno biti pozitivna da bi pjesma podigla raspoloženje.

8. Beach Boys, 'Good Vibrations'

Doista je teško pronaći osobu koja neće nabaciti osmijeh kada čuje ovu pjesmu Briana Wilsona iz 1966. godine, kojom su Beach Boysi osvojili svijet i koja se i dan danas nalazi među obaveznim ljetnim hitovima svih radiopostaja na svijetu.

7. MGMT, 'Time To Pretend'

Bio je to njihov debi singl kojim su osvojili svijet i prikupili, do današnjeg dana, blizu 27 miliona pogleda spota/singla na YouTubeu, a svojim karakterističnim zvukom syntha pridobili simpatije. Bezrezervni uplifting hit!

6. The Libertines, 'Time For Heroes'

 Možda više bliska britanskoj publici, pjesma 'Time For Heroes' našla je svoje mjesto među prvih deset po izboru uredništva NME-a. Možda i zbog bezrezervne podrške Peteu Dohertyju dok je još bio dečko koji je obećavao.

5. Primal Scream, 'Movin' On Up'

 Album 'Screamdelica', na kojem se nalazi i ovaj hit, pun je euforije i uticaja Rolling Stonesa, a sama pjesma malo će koga ostaviti ravnodušnim. Jedna od onih koje uvijek podižu raspoloženje.

4. Bruce Springsteen, 'Born To Run'

Čak i da sjedite u starom stojadinu i vozite se negdje na plus četrdeset, uz ovu ćete se pjesmu osjećati kao da ste na Route 66 u svom cabrio Cadillacu i ništa vam na svijetu nije važnije od vjetra u kosi i dobrog rock'n'rolla.

3. The Cure, 'Friday I'm In Love'

Ko je rekao da darkeri i gotičari ne mogu biti veseli i sretni? Ovo je još jedan od onih izvanvremenskih hitova koji uvijek podižu raspoloženje, bez obzira o kojem se danu u sedmici radilo. The Cure su fenomenalno zapakirali tekst i melodiju u pjesmi koja obavezno puni plesne podije i baterije.

2. Elbow, 'One Day Like This'

Pomalo neobičan izbor za drugo mjesto, na koje je moglo doći barem desetak drugih, boljih uplifting pjesama, no uredništvo NME-a se odlučilo za britanski bend Elbow koji je skladao odu sunčanim danima. Možda to Britancima, čija je godina ispunjena kišom, znači jako puno.

1. The Beatles, 'Here Comes The Sun'

Legendarna pjesma Georgea Harrisona i Beatlesa koja obavezno popravlja raspoloženje i uz koju nije teško shvatiti da vam je blokiran račun, da je ljetu došao kraj i da se morate vratiti na posao gdje vas možda čeka otkaz.