<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Povučen prijedlog o kreditnom zaduženju Željeznica RS

ŽELJEZNICE RS

Nadzorni odbor "Željeznica Republike Srpske", zbog nepripremljene dokumentacije, povukao je sa dnevnog reda Skupštine akcionara ovog preduzeća prijedlog odluka o kreditnom zaduženju, odgođenom plaćanju poreskih obaveza, te o promjeni namjene utroška kreditnih sredstava.

12. septembar 2012, 12:00

"Nadzorni odbor, kao predlagač, povukao je ove tačke dnevnog reda iz opravdanih razloga - nepripremljene dokumentacije i nepribavljene saglasnosti nadležnih institucija Vlade Srpske", rekao je predsjednik Skupštine akcionara "Željeznica" Milan Bešir novinarima nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, naredna sjednica Skupštine akcionara "Željeznica Republike Srpske", na kojoj će se ova pitanja ponovno razmatrati, najvjerovatnije će biti održana za 15 do 30 dana.

Pomoćnik ministra za željeznički, vodeni i vazdušni saobraćaj Republike Srpske Vesna Vožni rekla je novinarima da je iznenađena odlukom Nadzornog odbora da sa dnevnog reda Skupštine akcionara povuče tri tačke koje su veoma bitne za poslovanje "Željeznica Republike Srpske".

"'Željeznice Republike Srpske' imaju podršku Vlade. Vlada je i do sada podržavala ovo preduzeće grantom u budžetu Srpske i preuzimanjem njegovih kreditnih obaveza", zaključila je Vožni.

Generalni direktor "Željeznica Republike Srpske" Dragan Savanović potvrdio je novinarima da je Nadzorni odbor povukao ove tačke sa dnevnog reda Skupštine akcionara, zbog nedovoljno prikupljene dokumentacije i nepribavljene saglasnosti od Vlade Srpske.

Vanredna sjednica Skupštine akcionara "Željeznica Republike Srpske" održana je danas u Banjaluci nakon što je 27. avgusta odgođena zbog nedolaska predstavnika državnog kapitala.

Na sjednici je trebalo da bude donesena odluka o kreditnom zaduženju od 10 miliona KM za tekuću likvidnost preduzeća, te odluka o odgođenom plaćanju poreskih obaveza u iznosu od 17,48 miliona KM.