Lejla Tabak: Preferiram crno-bijelu fotografiju

FOTOGRAFIJE

Lejla Tabak: Preferiram crno-bijelu fotografiju

Piše: BUKA/Predstavljanje fotografa

Lejla Tabak, rođena je 1979. godine. Diplomirani je menadžer informacionih tehnologija, a fotografijom se bavi amaterski aktivno već godinu dana.

“Ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti sam otkrila prilikom jednogodišnjeg profesionalnog usavršavanja na Akademiji za informacione tehnologije kroz predmet Digitalna fotografija”, kaže Tabak za BUKU.

Svoje radove izlaže na portalima Fotografija.ba i Ekapija.ba, a nekoliko njenih radova bilo je nagrađeno na navedenim portalima. Najveći dosadašnji uspjeh postiže na zvaničnom portalu italijanskog modnog magazina "Vogue". Do sada je od strane stručnog žirija prihvaćeno i objavljeno njenih 66 fotografija, od kojih je fotografija "All we must across the river" objavljena na naslovnoj strani ovog web portala.

Za fotografisanje koristi obični digitalni fotoaparat Sony, DSC-W220. Preferira crno-bijelu fotografiju, pretežno sa naglašenom crnom pozadinom, dajući na važnosti samo određenim detaljima za koje smatram da ih treba istaknuti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezan tekst

 

Ivana Kapuran: Fotografija je prozor u novi svijet

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.