<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Lejla Tabak: Preferiram crno-bijelu fotografiju

FOTOGRAFIJE

Lejla Tabak, rođena je 1979. godine. Diplomirani je menadžer informacionih tehnologija, a fotografijom se bavi amaterski aktivno već godinu dana.

13. septembar 2012, 12:00

“Ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti sam otkrila prilikom jednogodišnjeg profesionalnog usavršavanja na Akademiji za informacione tehnologije kroz predmet Digitalna fotografija”, kaže Tabak za BUKU.

Svoje radove izlaže na portalima Fotografija.ba i Ekapija.ba, a nekoliko njenih radova bilo je nagrađeno na navedenim portalima. Najveći dosadašnji uspjeh postiže na zvaničnom portalu italijanskog modnog magazina "Vogue". Do sada je od strane stručnog žirija prihvaćeno i objavljeno njenih 66 fotografija, od kojih je fotografija "All we must across the river" objavljena na naslovnoj strani ovog web portala.

Za fotografisanje koristi obični digitalni fotoaparat Sony, DSC-W220. Preferira crno-bijelu fotografiju, pretežno sa naglašenom crnom pozadinom, dajući na važnosti samo određenim detaljima za koje smatram da ih treba istaknuti.

Vezan tekst

Ivana Kapuran: Fotografija je prozor u novi svijet