FOTOGRAFIJE

Lejla Tabak: Preferiram crno-bijelu fotografiju

Objavljeno: 13.09.2012. - 06:44
Lejla Tabak, rođena je 1979. godine. Diplomirani je menadžer informacionih tehnologija, a fotografijom se bavi amaterski aktivno već godinu dana.
Veličina slova: a a a

“Ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti sam otkrila prilikom jednogodišnjeg profesionalnog usavršavanja na Akademiji za informacione tehnologije kroz predmet Digitalna fotografija”, kaže Tabak za BUKU.

Svoje radove izlaže na portalima Fotografija.ba i Ekapija.ba, a nekoliko njenih radova bilo je nagrađeno na navedenim portalima. Najveći dosadašnji uspjeh postiže na zvaničnom portalu italijanskog modnog magazina "Vogue". Do sada je od strane stručnog žirija prihvaćeno i objavljeno njenih 66 fotografija, od kojih je fotografija "All we must across the river" objavljena na naslovnoj strani ovog web portala.

Za fotografisanje koristi obični digitalni fotoaparat Sony, DSC-W220. Preferira crno-bijelu fotografiju, pretežno sa naglašenom crnom pozadinom, dajući na važnosti samo određenim detaljima za koje smatram da ih treba istaknuti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezan tekst

 

Ivana Kapuran: Fotografija je prozor u novi svijet

 

 

 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.