<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Uhapšen načelnik opštine Brod!

Inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva RS uhapsili su Milovana Čereka, načelnika opštine Brod i direktor Agencije za razvoj ove opštine Boru Miloševića.

15. septembar 2012, 12:00

Ova lica su lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo primanja mita zloupotrebom službenog položaja", rekla je portparol MUP-a Mirna Šoja, ističući da je riječ o nastavku policijske akcije kodnog naziva "Proljeće".

"Čerek je u dva navrata primio mito, jednom u iznosu od 10.000 KM, a drugi put u iznosu od 30.000 KM", rekao je izvor Nezavisnih blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo Čerek bi uskoro trebalo da bude sproveden u prostorije Specijalnog tužilaštva u Banjaluci. Inače, Milovan Čerek je član Socijalističke partije.

 Načelnik opštine Brod i direktor Direkcije za razvoj opštine Brod lišeni su slobode zbog osnovane sumnje da su počinili produženo krivično djelo primanja mita na štetu firme iz Dervente, radi dobijanja posla izgradnje bazena u Brodu - izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Šoja.

Ona je navela da su pripadnici MUP-a predali sinoć Specijalnom tužilaštvu Srpske, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, načelnika opštine Brod Č.M. i direktora Direkcije za razvoj opštine Brod M.B, koji su juče u Brodu lišeni slobode u nastavku akcije "Proljeće“.

Izvještaj je podnesen jer postoje osnovi sumnje da su prvoprijavljeni Č.M. i drugoprijavljeni M. B. od jula 2010. godine do 28. avgusta 2012. godine, te 28. i 29. avgusta 2012. godine i 14. septembra 2012. godine u Brodu izvršili produženo krivično djelo „primanja mita“, na štetu firme iz Dervente.

Prema njenim riječima, krivično djelo počinjeno je tako što je Č.M. kao načelnik opštine Brod, preko M.B. dogovorio da mu firma iz Dervente da novčani iznos od 100.000 KM, kako bi dobila posao na tenderu za izgradnju bazena u Brodu.

"Od jula 2010. godine do 28. avgusta 2012. godine vlasnik firme iz Derventa lično je dao Č.M. iznos od oko 9.000 KM, dok je istom preko M.B. dao novčani iznos od oko 80.000 KM", navela je Šoja.

Ona je dodala da je vlasnik firme iz Dervente 28. avgusta 2012. godine dao 10.000 KM M.B., a koji je novac 29. avgusta odnio u opštinu Brod i predao Č.M.

Fotografije preuzeta sa http://www.ascic.net/

Autor fotografije : Željko Aščić