Veliko jesenje čišćenje života

Veliko jesenje čišćenje života

Piše: BUKA

Dolazak jeseni proslavite malim promjenama u svim sferama vašeg života. Tako ćete mnogo spremnije dočekati zimu. Iako se generalno čišćenje obavezno vezuje za proljeće, prijaće vam i jesenje promjene. Na kraju krajeva, svako godišnje doba dobnro je za okretaje “novog lista”.

Očistite stan kuću

Uljepšajte vaš životni prostor što bolje možete. Operite prozore i zavjese i pobacajte sve suvišne stvari iz ormara.

Ako vam je u kući haotično, nećete moći da se opustite, a uz sve to, imaćete dobru fizičku aktivnost, piše B92.

 

"Detoksikacija" liste prijatelja

Jesen je vrijeme kada se svi vraćamo zaduženjima, a uz sve obaveze koje imate, nema potrebe da za sobom i dalje vučete bolne uspomene i prijatelje koji to zapravo nisu.

Razmislite da li vas možda neko iz vašeg okruženja sputava ili ga vezujete za neku traumu. Ako je tako, presecite vrpcu koja vas spaja i distancirajte se od te osobe.

S druge strane, trudite se da usrećite ljude koji vam znače, budući da ćete uštedeti vrijeme koje ste trošili na “energetske vampire”.

Pokrenite se


To što je ljeto prošlo, ne znači da možete da se zapustite. Upravo je sad vrijeme da postepeno dođete do idealne figure za sljedeće ljetovanje.

Zato, učlanite se u teretanu, ili iskoristite još nekoliko dana lijepog vremena za trčanje ili barem šetnju u prirodi.

Ako se odavno niste bavili fizičkom aktivnošću, počnite polako, ali budite redovni i uporni.

Ostavite izgovore o tome kako nemate vremena i novca po strani: imajte u vidu da ako sami ne brinete o sebi i vašem zdravlju, niko drugi neće moći u tome da vam pomogne.

Uvijek morate izdvojiti barem malo vremena samo za vas.

 

Promijenite ishranu

Iako je na pijacama trenutno pravo izobilje hrane, ne gubite iz vida da ne smijete jesti više nego što je vašem organizmu potrebno.

Birajte zdrave namirnice: sveže voće i povrće, integralne žitarice, ribu i piletinu. Ne zaboravite na zdrave masnoće i svaki obrok prelijte kašikom maslinovog ulja. Jedna kašika ima 100 cKal, pa pazite kako ćete spremati obrok. Najbolje je da se opredjelite za kuvanu ili hranu pečenu bez ulja.

Treba da pijete po jedan litar vode na svakih 22 kg tjelesne mase.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.