Marsel Marso: Čarli Čaplin pantomime

UMJETNOST

Marsel Marso: Čarli Čaplin pantomime

Piše: BUKA

Poznat je kao Čarli Čaplin pantomime, Marso je bio inspirisan glumcima ere nijemog filma, a širom svijeta postao je poznat 1947. po liku klovna bijelog lica, u poluveru i sa šeširom. Marso je rođen 22. marta 1923. godine, a preminuo je 22. septembra 2007. godine. Podsjetimo se na rad ovog velikog umjetnika.

Najpoznatiji pantomimičar 20. vijeka bio je francuski umjetnik Marsel Marso, a u široj javnosti proslavio se svojim likom Bipom.

 Poznat je kao Čarli Čaplin pantomime, Marso je bio inspirisan glumcima ere nijemog filma, a širom svijeta postao je poznat 1947. po liku klovna bijelog lica, u poluveru i sa šeširom.

 Pantomima se najčešće odvija u tišini i Marsel Marso je svoje učenike na časovima učio da osluškuju tišinu govoreći da je i tišina muzika, a preduslov pantomimičara je da čuje muziku tišine.

 


Marsel Marso je rođen 22. marta 1923. godine, a preminuo je 22. septembra 2007. godine.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.