Direktor Olympusa prikrivao gubitak od 1,7 milijardi dolara

Tokio

Direktor Olympusa prikrivao gubitak od 1,7 milijardi dolara

Piše: Buka /fena

Bivši predsjednik Olympusa Tsuyoshi Kikukawa na Tokijskom je sudu priznao krivnju za falsificiranje računa kojima su prikrivani gubici od 1,7 milijardi dolara, piše BBC.

Prikrivanje gubitaka iz 1990-ih otkriveno je kad je britanski izvršni direktor Michael Woodford smijenjen s dužnosti nakon što je Kikukawua i Upravu optužio za sumnjive akvizicije.

Kikukawa je na sudu rekao da je odgovornost u potpunosti njegova te se ispričao za sve probleme nastale zbog ove situacije, svim ulagačima, kupcima, zaposlenicima i javnosti.

Osim njega, krivnju su priznala i ostala dva rukovoditelja - Hideo Yamada i Hisashi Mori, kao i sama kompanija, a ako ih sud osudi mogli bi dobiti i do deset godina zatvora. 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.