Tokio

Direktor Olympusa prikrivao gubitak od 1,7 milijardi dolara

Objavljeno: 25.09.2012. - 11:46
Bivši predsjednik Olympusa Tsuyoshi Kikukawa na Tokijskom je sudu priznao krivnju za falsificiranje računa kojima su prikrivani gubici od 1,7 milijardi dolara, piše BBC.
Autor: Buka /fena
Veličina slova: a a a

Prikrivanje gubitaka iz 1990-ih otkriveno je kad je britanski izvršni direktor Michael Woodford smijenjen s dužnosti nakon što je Kikukawua i Upravu optužio za sumnjive akvizicije.

Kikukawa je na sudu rekao da je odgovornost u potpunosti njegova te se ispričao za sve probleme nastale zbog ove situacije, svim ulagačima, kupcima, zaposlenicima i javnosti.

Osim njega, krivnju su priznala i ostala dva rukovoditelja - Hideo Yamada i Hisashi Mori, kao i sama kompanija, a ako ih sud osudi mogli bi dobiti i do deset godina zatvora. 

Komentari (0)
Ostavi komentar
Ime:
E-Mail:
Poruka:
 
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu.


Napomena:
BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.