<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Park je naš:Šetnjom protiv režima!

Banjalučki šetači pozvali su građane Banjaluke na novu protestnu šetnju zakazanu za 28.septembar.

28. septembar 2012, 12:00

"U petak, 28. septembra, izlazimo na ulice kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo režimom koji nas čini građanima drugog reda.Već dugi niz godina svjedočimo kiriminalu i korupciji čiji apetiti nezajažljivo rastu i koji su nas gurnuli na socijalno dno.Ogorčeni smo činjenicom da je ovaj režim ustanovio društvene odnose skrojene po mjeri privilegovanih, a obezvrjeđujući građanina i čineći od njega taoca svog mračnog vilajeta" navodi se u saopštenju inicijative "Park je naš".

Oni kažu da je u više mandata aktuelna vlast donijela siromaštvo, korupciju, kriminal, nezaposlenost, nacionalnu netrpeljivost, bezperspektivnost...

"Dugogodišnja nepravda koju trpimo motiv nam je da vladajuću garnituru kaznimo građanskim buntom i izborima!Podsjećamo ih: mi smo Promjena jer smo glas svakog građanina i građanke kojima su uskraćena njihova prava!" stoji u saopštenju.

"Imamo i previše razloga da 28. septembra izađemo na ulice svog grada i dignemo glas: u ime naših majki i očeva koji ne mogu preživjeti s mizernim penzijama; u ime naše djece čija je perspektiva ovde sumorna.I u ime nas samih, građanki i građana, kojima dostojanstvo ne dozvoljava da da trpe dugogodišnju režimsku torturu!Srušimo ih i pošaljimo u istoriju!" navodi se u saopštenju banjalučkih šetača.

Protestna šetnja najavljena je za petak, 28. septembra kod Starog hrasta u 18 časova


Šetnja: Protiv nepotizma i korupcije održana u Banjaluci