Arsenal u prošloj sezoni ostvario 46 miliona eura dobiti

Engleski premierligaš

Arsenal u prošloj sezoni ostvario 46 miliona eura dobiti

Piše: Buka /fena

Čelnici engleskog nogometnog premierligaša Arsenala objavili su kako su 'topnici' u prošloj sezoni ostvarili 46 miliona eura neoporezovanog profita, dok je godinu dana ranije ta brojka iznosila 20 miliona eura.

Arsenal je u tom periodu uprihodio 306 miliona eura, ali i povećao izdatke za plaće igrača sa 157 na 181 milijun eura. Samo su Manchester City, Chelsea i Manchester United odvojili više za plaće igrača.

"Želimo trošiti novac na pravi način, ali se na plašimo dobro platiti svoje igrače. Sa nekim klubovima se ne možemo mjeriti, ali želimo angažirati samo one igrače koji će predstavljati pojačanja za našu ekipi. Naravno, i dalje ćemo pružati priliku mladima," kazao je menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.